Cambra Comerç Brasil - Catalunya

President del Port de Barcelona, convitat especial del primer dinar del l’any de la CCBC

Es va celebrar al restaurant de l’hotel Rivoli de Barcelona el passat 15 de febrer, i  va comptar amb la presència d’importants empresaris, socis de referència de la CCBC i una nutrida representació brasilera.

Durant el dinar, Sixte Cambra va destacar que el Port de Barcelona va tancar 2016 amb un tràfic de 48,6 milions de tones i un benefici de 33,2 milions d’euros. El volum de càrrega de contenidors de comerç exterior va ser de més de 1,2 milió de TEU – unitat equivalent a un contenidor de 20 peus. El moviment de passatgers va repuntar un 6,7%, mentre el trànsit de vehicles ha superat per primera vegada les 900 mil unitats.

“Va ser un any molt positiu i hem aconseguit dades històriques en contenidors, passatgers i vehicles. El nostre objectiu és que el Port guanyi cada vegada més influència estratègica i sabem com assolir-la. Estem en una àrea d’influència natural molt potent i tenim una bona capacitat de connectivitat “, va dir el president. Actualment, el Port de Barcelona és el tercer d’Espanya en trànsit total de mercaderies, després dels port d’Algesires i València, respectivament. Tot i això, és el primer si es te en compte el valor agregat de les mercaderies.

Cambra també va comentar que el Brasil és el segon soci comercial del Port a Amèrica Llatina. L’any 2016, entre el Port de Barcelona i el Brasil hi va haver un tràfic de 42.800 contenidors, que va representar un creixement del 44% en relació a 2015. D’acord amb el president, el 61% de l’activitat és exportació des del Port de Barcelona fins Brasil, i el 39% és importació des de Brasil fins a Barcelona. El trànsit més important és la soja, seguit dels productes químics i dels productes alimentaris, especialment fruites i hortalisses.

El president de la CCBC, Javier Mirallas, va agrair la presència de tots els participants, especialment la del president del Port, i va dir que com es pot veure “la relació entre el Brasil i Catalunya és sòlida, creixent i amb un nivell de maduresa extraordinari “.

Tot seguit, el director de la CCBC, Francesc Arbós, va presentar la missió empresarial a Brasil 2017 de la CCBC.