Brasil torna al camí del creixement econòmic

Després de dos anys de recessió, l'economia brasilera comença a recuperar-se. En el seu informe "Perspectives Econòmiques Globals", publicat a l'octubre, el Fons Monetari Internacional (FMI) projecta que el Brasil tancarà aquest any amb una contracció del 3,3% del Producte Interior Brut (PIB), després d'un retrocés de 3,8 % el 2015. No obstant això, l'FMI espera que el PIB torni a créixer el 2017 en un 0,5%.

"L'economia del Brasil segueix en recessió, però l'activitat sembla repuntar alhora que l'impacte dels baixos preus de les matèries primeres, els ajustos de 2015 i la incertesa política es van diluint", apunta l'FMI en el seu informe.

La previsió de l'FMI coincideix amb la publicada recentment per l'agència de qualificació de risc Moody 's. La qualificadora considera que "la conclusió del judici polític per destituir la presidenta va permetre que el govern Témer prosseguís amb polítiques d'inflació fiables i mesures per enfortir la disciplina fiscal. Les mesures proposades són vitals per alleujar les preocupacions dels inversors i mantenir els fluxos de capital, així com per impulsar la confiança "

Loading ...

BUTLLETÍ MENSUAL

El teu nom:
El teu email:
Butlletins Publicats NEWSLETTER
Darrer Butlletí →

Entitats Col·laboradores

  • FELIÇ DIA DE LA INDEPENDÈNCIA