La CCBC i Acció, junts en l'enfortiment de l'eix Brasil-Catalunya.

El passat 25 d'octubre, la CCBC i Acció van organitzar conjuntament la que va ser la primera aparició en públic de la nova Cònsol General de Brasil a Barcelona, ​​ambaixadora Maria Elisa Berenguer, amb l'objectiu d'oferir una panoràmica de la situació econòmica del Brasil, així com destacar els principals sectors d'oportunitat per a la inversió.

Josep Buades, director de l'oficina d'Acció al Brasil, va realitzar una excel·lent presentació per aclarir incògnites sobre l'estat actual de l'economia brasilera, mitjançant un repàs a l'evolució macroeconòmica recent, l'escenari extern, l'evolució de la paritat real - dòlar americà , les línies mestres de les polítiques econòmica i exterior del nou equip de govern i els sectors de major potencial.

La seva presentació va concloure que els indicadors econòmics del 2016 són encara negatius, però que hi ha motius per pensar que s'ha superat ja el pitjor moment de la crisi. També destaca que la gestió dels comptes públics i l'evolució de l'escenari extern de determinar la força i rapidesa de la recuperació econòmica. Finalment, adverteix que tot i el panorama d'incertesa imperant, el mercat brasiler presenta bones oportunitats per a empreses estrangeres amb ànim inversor.

En l'acte van participar també dues empreses que van reflectir sengles casos d'èxit de presència catalana al mercat brasiler. Ricard Frigola, director general de Suez a Rio de Janeiro, va explicar l'experiència d'Agbar des del seu primer projecte d'assessoria en sanejament. Recam Làser, l'empresa productora de la torxa dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, va estar representada pel seu gerent i fundador, Pere Barrios.

Loading ...

BUTLLETÍ MENSUAL

El teu nom:
El teu email:
Butlletins Publicats NEWSLETTER
Darrer Butlletí →

Entitats Col·laboradores

  • FELIÇ DIA DE LA INDEPENDÈNCIA