Cambra Comerç Brasil - Catalunya

Una extensa delegació ministerial brasilera visita Espanya

En una iniciativa propiciada pel govern espanyol, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, i que va comptar amb la col·laboració de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, una àmplia representació del govern federal brasiler -que va incloure a Jose Serra, Ministre de Relacions Exteriors; Wellington Moreira Franco, Ministre del Programa d’Aliançes en Inversions, Mauricio Quintella Lessa, Ministre de Transports, Ports i Aviació Civil i Fernando Coelho Filho, Ministre de Mines i Energia-, va visitar Madrid per posar en valor el programa CRESCER, engegat per el Govern del Brasil per reformular el model de concessions al Brasil, i que en la pràctica possibilitarà oportunitats de negoci i ajudarà al Brasil a reprendre el creixement del Producte Interior Brut (PIB).

La trobada central de la visita va tenir lloc a la seu central de l’ICEX, i en ell van participar, a més dels ministres esmentats, diversos càrrecs d’importància dels governs espanyol i brasiler, així com alts representants de ICEX, APEX-Brasil, BNDES i Banc do Brasil. Les ponències es van centrar a exposar les importants novetats que presenten els nous programes de licitacions d’infraestructures en matèria regulatòria, seguretat jurídica, eliminació de traves administratives, sistemes d’arbitratge, finançament i medi ambient.

Els ministres Moreira Franco, Quintella Lessa i Coelho Filho van celebrar també un esmorzar organitzat per la Cambra de Brasil-Espanya a la seu del despatx Uría Menéndez a Madrid, que va oferir als socis l’oportunitat d’obrir un diàleg més proper amb l’equip ministerial.

La CCBC va tenir una participació activa en aquesta visita, a través del seu vicepresident, Ricard Frigola, i del seu Director Executiu, Francesc Arbós. Es van organitzar reunions bilaterals entre diversos socis de la CCBC i els diferents equips ministerials, amb l’objectiu d’aclarir dubtes sobre el programa de privatitzacions, així com establir vies de contacte útils.