Amb l’objectiu d’estrènyer i fomentar les relacions empresarials, acadèmiques, científiques, culturals i interpersonals entre Llatinoamèrica i Espanya, en particular entre el Brasil i Catalunya, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya ha creat recentment el Clúster Universitat-Empresa Brasil-Catalunya. Aquesta iniciativa pretén enfortir la cooperació entre les institucions d’educació superior de les dues regions i el teixit empresarial de la CCBC, així com promoure les universitats catalanes a països del Con Sud, un mercat amb gran potencial de creixement.

Per assegurar l’èxit del Clúster, la CCBC ha definit un pla d’acció i  establert un conjunt d’activitats importants per als propers mesos, la primera de les quals ha estat la sol·licitud de participació en un projecte Erasmus + amb Brasil, Argentina i Paraguai. Els plans inclouen també la promoció al Brasil del projecte de doctorats industrials de la Generalitat  de Catalunya, motiu per el qual s’han organitzat reunions entre els governs d’ambdós països i es pretén implicar el teixit empresarial de la CCBC, així com la participació en accions del programa Horizon 2020.

El Clúster pretén erigir-se en un actor clau en la transferència de coneixement entre els dos costats de l’Atlàntic, propiciant noves aliances estratègiques, sent capaç de generar noves oportunitats de negocis i incrementant les possibilitats d’implementar programes innovadors capaços de satisfer les necessitats dels seus participants.

 

Principals activitats del clúster a 2017

  • Participació en propostes Erasmus + de mobilitat i construcció de capacitats.
  • Signatura d’acords amb universitats per participació en el programa Horizon 2020.
  • Participació en congressos internacionals en economia sostenible i educació superior.
  • Participació en el programa de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya al Brasil.
  • Promoció de convenis de pràctiques entre universitats i empreses.
  • Promoció de la mostra cultural “Arrelament i mestissatge, arrels i colors del Brasil i Catalunya.

   

Úneix-te al clúster!

Si vols rebre més informació sobre com participar-hi, escriu-nos a cambra@cambra-brasilcatalunya.com i t’explicarem tots els seus avantatges.