CCBC participa activament al World Mobile Congress 2017

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 28 juny 2017 / Sense comentaris

La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya va tenir una participació molt activa en la darrera edició del Mobile World Congress, realitzada al febrer a Barcelona.

Durant la fira, Javier Mirallas, president de la CCBC, i Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, van participar a una reunió amb el ministre de Ciència, Tecnologia i Innovació del Brasil, Gilberto Kassab. En aquesta trobada, Kassab va destacar que el govern federal del Brasil està fomentant la inversió en tecnologia per augmentar la competitivitat intersectorial i així combatre la greu crisi del país.

Per part de la CCBC, Arbós va anunciar el naixement del Clúster Unversitat-Empresa amb l’objectiu de generar ytransferència de coneixement entre ambdós països mitjançant un ambció programa d’activitats que inclou programes d’intercanvi d’estudiants, doctorands i professors. A la reunió es va afegir una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada per el Secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, amb l’objectiu de presentar un programa de doctorats industrials que compta amb la col.laboració de la CCBC.

El ministre Gilberto Kassab va expressar la seva voluntat de donar suport a aquests projectes, ja que permeten desenvolupar la innovació al Brasil, i es va comprometre a fer possible una conversa a quatre bandes entre el seu Ministeri, el Ministeri d’Educació del Brasil, el govern de Catalunya i la CCBC.

La CCBC va realitzar també un acte a l’estand del Brasil del MWC, en el qual va participar una nutrida delegació d’empreses brasileres arribades a Barcelona de la mà de SOFTEX, i diversoso socis interessats a perfilar els seus serveis. A la trobada, Arbós va posar en valor la trajectòria de la CCBC com a partner estratègic en l’obertura dels mercats brasiler i català, i va fer una breu presentació dels participants a la mateixa abans de donar pas a una ronda d’entrevistes bilaterals.

Com a colofó ​​d’aquesta participació al Mobile World Congress, considerada unes de les fires de tecnologia més importants del món, el president i director executiu de la CCBC van tenir l’immens honor de participar en la recepció que l’Ambaixadora Maria Elisa Berenguer, Consil General de Brasil a Barcelona, va oferir al ministre Gilberto Kassab i que va servir per estrènyer encara més els llaços entre dos països germans.