La CCBC celebra un dinar amb el Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 28 juny 2017 / Sense comentaris

El passat dia 13 de març, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya va celebrar al restaurant Tribeca de Barcelona un dinar amb el Sr. Jordi Baiget i Cantons, Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Durant la trobada, el conseller va afirmar veure el futur de Catalunya amb optimisme. “El país va bé i és el moment de dir això. Després de molts anys d’una crisi dura i intensa, Catalunya està sortint d’aquesta situació. Com a govern tenim la obligació de consolidar aquest creixement. La bona notícia és que tots els sectors han crescut, especialment la indústria i les exportacions “, va dir el conseller.

Segons ell, el turisme va ser també molt important per a la recuperació. “Ara s’ha instal·lat un discurs ‘turismofòbic’. Crec que és important regular el sector i la seva activitat, però la memòria és molt feble. Fa tres anys molta gent deia: sort que tenim el turisme perquè la crisi no sigui tan dura. Aquest any vam tenir novament un rècord de turistes i això és bo perquè es reflecteix en altres sectors. ”

Baiget i Cantons va destacar que estem vivint un canvi molt profund en la manera “com comprem, com ens comuniquem, com mirem la tele, com ens divertim i com ens relacionem. Això afecta els aspectes de les empreses i aspectes de la pròpia societat. En aquest moment és fonamental saber el que volem ser. Volem ser protagonistes o seguidors? Si volem ser protagonistes, la mentalitat há de ser més emprenedora. Hem d’invertir més en capacitació professional i en innovació “.

Sobre la relació entre el Brasil i Catalunya, el conseller va afirmar que la col·laboració ha de ser total. “És un gran país. Som conscients de les dificultats, però acreditem l’enfortiment de la relació entre Catalunya i el Brasil. La CCBC és una cambra jove, però és un canal molt important per estrènyer aquesta relació entre ambdós països”, va dir.

La trobada va comptar també amb la presència de la Cònsol General de Brasil a Barcelona, ​​l’Ambaixadora Maria Elisa Berenguer, qui va agrair la invitació. “Realment, és un honor ser aquí. Admiro moltíssim el treball de la Cambra. No és la primera vegada que participo de les seves trobades, però aquest per a mi és molt especial perquè porta una figura importantíssima del govern de Catalunya “, va dir l’Ambaixadora.

També van participar a l’acte Javier Mirallas, president de la CCBC, Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, José Gasset, President de la Cambra de Comerç Brasil-Espanya – juntament amb el seu director, Antonio del Corro -, i diversos empresaris i socis de la CCBC.