La CCBC participa al primer dinar de l’any del Forum Empresa de Lleida, amb la Cònsul General del Brasil a Barcelona com a convidada especial

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 28 juny 2017 / Sense comentaris

Amb la collaboració de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC), el Fòrum Empresa de Lleida va realitzar el passat 27 de gener un dinar sota el títol “Panoràmica del Brasil i de les seves oportunitats d’inversió i de comerç”. La trobada va tenir com a convidada especial la Consul General del Brasil a Barcelona, ​​ Ambaixadora Maria Elisa Berenguer, de Ramon Térmens, President de Taurus i soci protector de la CCBC, de Félix González, soci fundador del Fòrum Empresa, i de Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, entre d’altres.

Durant la seva exposició, Ramon Térmens va dir que quan es pensa a invertir al Brasil cal tenir en compte les enormes diferències econòmiques, polítiques, culturals i socials respecte de Catalunya. Va destacar Com a principal actiu a la seva gent i als seus treballadors, que han sabut compaginar les seves vessants professional i acadèmica per millorar la competitivitat. A través de l’experiència que ha portat a Taurus i a la seva marca Mallory a ser una referència en el mercat brasiler de petits electrodomèstics, va explicar que la resiliència i la capacitat d’adaptació resulten fonamentals a l’hora de conduir amb èxit una inversió al país.

Al seu torn, la Ambaixadora Maria Elisa Berenguer va dir que el desequilibri fiscal i la inflació són els principals motius pels quals Brasil ha experimentat una important recessió econòmica. Malgrat això, l’ambaixadora va destacar la resiliència de les institucions brasileres durant la crisi i va recordar que els senyals de recuperació de l’economia indiquen plena confiança en el país. Sobre la relació comercial entre Brasil i Catalunya, Maria Elisa va dir que Espanya és el 3r principal país inversor al Brasil, i que Catalunya és l’origen d’un 15% d’aquesta inversió. En el pla comercial, les exportacions del Brasil a Catalunya signifiquen un 33% del total de les que tenen Espanya com a mercat de destinació.

Abans de l’inici del torn de preguntes, Francisco Arbós va aprofitar per agrair als dos panelistes les seves excel·lents exposicions, animar els assistents a fixar els seus objectius en el mercat brasiler, i a posar en valor algunes de les activitats que està realitzant la CCBC en l’actualitat i que mostren la seva capacitat per actuar com a partner i assessor d’aquelles empreses de Lleida interessades a invertir al Brasil.