President del Port de Barcelona, convitat especial del primer dinar del l’any de la CCBC

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 28 juny 2017 / Sense comentaris

Es va celebrar al restaurant de l’hotel Rivoli de Barcelona el passat 15 de febrer, i  va comptar amb la presència d’importants empresaris, socis de referència de la CCBC i una nutrida representació brasilera.

Durant el dinar, Sixte Cambra va destacar que el Port de Barcelona va tancar 2016 amb un tràfic de 48,6 milions de tones i un benefici de 33,2 milions d’euros. El volum de càrrega de contenidors de comerç exterior va ser de més de 1,2 milió de TEU – unitat equivalent a un contenidor de 20 peus. El moviment de passatgers va repuntar un 6,7%, mentre el trànsit de vehicles ha superat per primera vegada les 900 mil unitats.

“Va ser un any molt positiu i hem aconseguit dades històriques en contenidors, passatgers i vehicles. El nostre objectiu és que el Port guanyi cada vegada més influència estratègica i sabem com assolir-la. Estem en una àrea d’influència natural molt potent i tenim una bona capacitat de connectivitat “, va dir el president. Actualment, el Port de Barcelona és el tercer d’Espanya en trànsit total de mercaderies, després dels port d’Algesires i València, respectivament. Tot i això, és el primer si es te en compte el valor agregat de les mercaderies.

Cambra també va comentar que el Brasil és el segon soci comercial del Port a Amèrica Llatina. L’any 2016, entre el Port de Barcelona i el Brasil hi va haver un tràfic de 42.800 contenidors, que va representar un creixement del 44% en relació a 2015. D’acord amb el president, el 61% de l’activitat és exportació des del Port de Barcelona fins Brasil, i el 39% és importació des de Brasil fins a Barcelona. El trànsit més important és la soja, seguit dels productes químics i dels productes alimentaris, especialment fruites i hortalisses.

El president de la CCBC, Javier Mirallas, va agrair la presència de tots els participants, especialment la del president del Port, i va dir que com es pot veure “la relació entre el Brasil i Catalunya és sòlida, creixent i amb un nivell de maduresa extraordinari “.

Tot seguit, el director de la CCBC, Francesc Arbós, va presentar la missió empresarial a Brasil 2017 de la CCBC.