Brasil és el 6º país del món que rep més inversió estrangera, segons informe de la UNCTAD

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris

Brasil és el sisè país del món que rep més Inversió Estrangera Directa (IED), segon l’Informe Mundial d’Inversions divulgat recentment per la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD).

Malgrat això, a causa de la seva crisi política i econòmica, l’entusiasme amb el país ha disminuït. En 2014, el 23% dels executius que van participar en l’enquesta tenien Brasil com destí favorit per les seves inversions. El 2015, aquest percentatge va caure al 11% i el 2016 va ser només del 9%.

D’acord amb les dades de la UNCTAD, l’any passat Brasil va ser el sisè país del món que va rebre més IED, amb un volum d’US $ 59 mil milions. El 2015, aquest volum va ser US $ 64 mil milions. Tècnics de la UNCTAD preveuen una reducció del 9% en el flux de l’IED al Brasil al 2017, fins als prop d’US$ 59 mil milions.

La UNCTAD destaca que el 2016 hi va haver una rebaixa del 21% en inversions externes al Brasil en el sector serveis, principalment a les activitats financeres i als serveis d’electricitat. Hi va haver també una caiguda en els préstecs intraempreses per a les filials estrangeres ubicades al país.

La projecció global per al IED aquest any és de US $ 1,5 bilió, que suposa un creixement del 5% després de caure un 2% el 2016. L’any passat, la Xina va ser, per primera vegada, el segon major inversor del món (només després dels Estats Units), amb les sortides de capital creixent un 44% i arribant a US $ 183 mil milions, tot un rècord. Les tres principals destinacions són, respectivament, els EUA, la Xina i l’Índia.