L’economia del Brasil creix un 0,2% el segon trimestre del 2017, dada que confirma la tendència a la recuperació econòmica

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Després de vuit trimestres seguits de contracció, el Producte Interior Brut (PIB) brasiler torna al camí del creixement econòmic al 2017 d’acord amb informacions oficials del govern federal: va créixer un 0,2% durant el segon trimestre d’aquest any respecte del període anterior, en que ja havia experimentat un creixement del 1%. El resultat va coincidir amb les expectatives dels analistes.

L’expansió de l’economia va ser impulsada principalment pel sector de l’agricultura, que es va mantenir estable respecte al creixement del 11,5% del període anterior, produït a causa de l’alta dels preus de les commodities i al major volum de les collites, així com un augment d’un 1,4% en el consum de les families. La indústria va representar un  decreixement del 0,5% respecte del període anterior, mentre el sector de serveis va créixer un 0,6%.

El resultat del PIB és positiu, però encara no treu el país de la recessió més llarga de la seva història. Per això, són necessaris dos trimestres consecutius de creixement, i l’Institut Brasiler de Geografía i Estadística (IBGE), entitat encarregada de publicar les dades, considera que un creixement del 0,2% és massa proper a zero per parlar d’una trajectòria inequívoca de creixement.  No obstant això, és evident la tendència de recuperació. Recentment, el Banc Central del Brasil va reduir la seva previsió d’inflació per a 2017 fins al 3,8%, per sota de l’objectiu oficial del 4,5%. L’entitat preveu també un creixement del PIB al voltant del 0,5% aquest any.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.