L’economia del Brasil creix un 0,2% el segon trimestre del 2017, dada que confirma la tendència a la recuperació econòmica

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris

Després de vuit trimestres seguits de contracció, el Producte Interior Brut (PIB) brasiler torna al camí del creixement econòmic al 2017 d’acord amb informacions oficials del govern federal: va créixer un 0,2% durant el segon trimestre d’aquest any respecte del període anterior, en que ja havia experimentat un creixement del 1%. El resultat va coincidir amb les expectatives dels analistes.

L’expansió de l’economia va ser impulsada principalment pel sector de l’agricultura, que es va mantenir estable respecte al creixement del 11,5% del període anterior, produït a causa de l’alta dels preus de les commodities i al major volum de les collites, així com un augment d’un 1,4% en el consum de les families. La indústria va representar un  decreixement del 0,5% respecte del període anterior, mentre el sector de serveis va créixer un 0,6%.

El resultat del PIB és positiu, però encara no treu el país de la recessió més llarga de la seva història. Per això, són necessaris dos trimestres consecutius de creixement, i l’Institut Brasiler de Geografía i Estadística (IBGE), entitat encarregada de publicar les dades, considera que un creixement del 0,2% és massa proper a zero per parlar d’una trajectòria inequívoca de creixement.  No obstant això, és evident la tendència de recuperació. Recentment, el Banc Central del Brasil va reduir la seva previsió d’inflació per a 2017 fins al 3,8%, per sota de l’objectiu oficial del 4,5%. L’entitat preveu també un creixement del PIB al voltant del 0,5% aquest any.