Important presència de la CCBC en fires i congressos internacionals

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris

Amb l’objectiu de conèixer el desenvolupament i les oportunitats de negoci en sectors de rellevància en el comerç bilateral entre el Brasil i Catalunya, la CCBC ha participat en diverses fires i congressos d’àmbit internacional durant el segon trimestre de 2017.

El 24 de maig, la CCBC va participar en la vintena edició del Barcelona Building Construmat, saló bianual del sector de la construcció que va comptar en aquesta última edició amb la participació de 800 empreses, en un any en el qual la fira ha apostat per la innovació com a clau per al desenvolupament del segment. Durant la fira, la CCBC va realitzar una presentació a l’estand de la Generalitat de Catalunya sobre com fer negocis en el sector de la construcció al Brasil, un dels més importants del país en representar el 8% del seu Producte Interior Brut (PIB) i en emprar a 13 milions de persones. Malgrat això, l’any passat la construcció civil brasilera va patir una caiguda del 5,2% degut a la forta crisi econòmica,, després de caure ja un 6,5% el 2015. En la seva presentació, el Director Executiu de la CCBC, Francesc Arbós , va destacar que tot i la crisi la construcció al Brasil ofereix grans oportunitats per desenvolupar negocis rendibles si es fan de la forma adient. Va intervenir també Luciano Alcazar Tani, del Sindicat Nacional d’Empreses d’Arquitetura i Engenharia Consultiva (SINAENCO), que a més de coordinar les relacions laborals en el seu sector, promou l’arquitectura i l’enginyeria com a bases fonamentals per al desenvolupament del país.

Seguidament, el 25 de maig la CCBC va estar present al Congrés Innovate 4 Climate, important esdeveniment amb l’objectiu de crear un nou diàleg multilateral entre governs, empresaris, líders dels sectors financer i bancari sobre la formació de la propera generació de la política climàtica mundial i els instruments que la gestionaran. Durant aquest important esdeveniment, el Director Executiu de la CCBC es va reunir amb Ramiro Wahrhaftig, assessor especial de Luiz Fernando Vianna, nou director general brasiler de la hidroelèctrica Itaipú. Com a major productora d’energia elèctrica del món, Itaipú va ser un dels patrocinadors del Innovate 4 Climate. La reunió va tenir com objectiu conèixer projectes d’interès per als socis de l’CCBC, alguns dels quals van tenir oportunitat de mantenir reunions bilaterals amb l’empresa brasilera.

Finalment, la CCBC va tenir també una participació molt activa en el segon Congrés de Paisatge Urbà (ICOUL), que va tenir lloc a Barcelona entre els dies 12 i 14 de juny. L’esdeveniment va posar en relleu la necessitat de millorar el medi ambient de les ciutats i com les persones es relacionen amb ella a través de la gestió del seu paisatge urbà. En l’últim dia del congrés, hi va haver dues ponències sobre el Brasil. La primera va destacar la transformació del paisatge urbà de Rio de Janeiro a través de dues presentacions d’enorme valor, a càrrec de Cláudia Grangeiro, de la Prefeitura de Rio de Janeiro, i de l’arquitecte català encarregat de realitzar un projecte de renovació del Porto Maravilha , Ignasi Riera. En la segona, l’arquitecte responsable del projecte São Paulo Cidade Limpa, Regina Monteiro, va parlar d’aquest projecte i del pla director que li ha encarregat l’actual administració local de São Paulo , amb l’objectiu de millorar la fesomia de la ciutat. .

Per celebrar l’èxit del ICOUL, el nostre soci protector IDOM va esponsoritzar un sopar amb tota la delegació brasilera del congrés i alguns dels seus ponents.