La CCBC, de missió al Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris

Una nodrida delegació de socis de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va estar a São Paulo i Brasília, entre el 24 i el 28 d’abril, en missió empresarial. La celebració del Fòrum Empresarial Espanya-Brasil, organitzat per la Fundación Consejo España-Brasil, d’una trobada empresarial impulsada per l’ICEX, CEOE i la Cambra Espanyola, aprofitant la visita del president del Govern d’Espanya, i de la IV Trobada de Municipalitats per al Desenvolupament Sostenible, que va convocar a més de 450 alcaldes de tot Brasil, va constituir el marc perfecte perquè els participants en la missió exploressin noves oportunitats de negoci i generessin contactes comercials de gran rellevància. A més, els representants de la CCBC van aprofitar per estrènyer llaços institucionals amb diverses entitats d’importància.

Seguidament, del 25 al 30 de juny, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya va participar en la “Missió Smart City Brasil 2017” organitzada per la oficina d’Acció a São Paulo. El programa d’activitats va incloure diferentes reunions amb autoritats estatals i locals de Río de Janeiro i São Paulo, així com amb les principals associacions empresarials d’ambdós estats, el qual va permetre incrementar les aliançes estratègiques de la CCBC amb les administracions al Brasil. També va permetre conèixer diverses empreses catalanes interesades a establir-se al país, i explorar vies de col·laboració  amb diferentes entitas privades que suposaràn un benefici per tots els socis de la CCBC.

Durant la missió, la CCBC va signar un conveni de col·laboració  amb la FIESP, principal patronal de São Paulo –i per extensió del país–, per tal d’impulsar iniciatives que ajudin a incrementar les relacions empresarials entre l’estat de São Paulo i Catalunya. El Director Executiu de la CCBC, Francesc Arbós, va signat l’acord en representació de la CCBC i es va comprometre a elaborar un Pla d’Acció per tal d’assolir els seus objectius, conjuntament amb la oficina d’Acció al Brasil.