El Clúster Universitat-Empresa de la CCBC, cada cop més fort

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 03 octubre 2017 / Sense comentaris

Durant el passat mes de setembre, la Cambra de Comerç Brasil Catalunya va participar a diverses trobades d’interès per al seu Clúster Universitat-Empresa Brasil-Catalunya, que van permetre ampliar els membres d’aquesta comunitat del coneixement i reforçar vincles entre els seus components. La trobada anual de la Associació Europea per la Educació Internacional (EAIE), que enguany es va celebrar a Sevilla, i el Seminari sobre Cooperació Educacional Brasil-Espanya organitzat per la Embaixada del Brasil a Espanya i impartit a la Casa de Brasil de Madrid, van ser dos plataformes idonees per conectar universitats del Brasil i de Catalunya, a través de reunions bilaterals entres les mateixes universitats i una trobada amb la Associação Brasileira de Educação Internacional (FAUBAI). Una de les propostes més interessants sorgides d’aquestes converses, va ser la possibilitat que una delegació d’universitats catalanes participi al proper congrés universitari de la FAUBAI, que es celebrarà a Río de Janeiro del 14 al 18 d’abril de 2018.

Per altra banda, el director executiu de la CCBC, Francesc Arbós, va participar en una reunió entre parcs cientifics de Catalunya i del Brasil organitzada per la Xarxa de Parcs Tecnològics de Catalunya (XPCAT) a les instalacions del Parc Científic de Barcelona. En aquesta trobada, Arbós va conèixer de primera mà les particularitats i les necessitats de cada entitat participant, va realizar una presentació de la CCBC i del seu Clúster Universitat-Empresa, i finalment va convidar a l’Associação Nacional de Entidades Promotoras de Empreendimentos Inovadores  do Brasil(ANPROTEC) a formar part del mateix com ja fa XPCAT.