Visita al Port de Barcelona i dinar amb Pau Relat, President de FemCAT

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 17 octubre 2017 / Sense comentaris

El passat 5 d’octubre, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar una visita al Port de Barcelona seguida d’un dinar amb Pau Relat, President de FemCat, associació que porta des de l’any 2004 treballant per la internacionalització de l’empresa catalana . Durant la visita guiada en vaixell, Manuel Galán, responsable de Promoció del Port de Barcelona, ​​va ensenyar als assistents les instal·lacions portuàries i els va explicar que el Port de Barcelona, ​​un dels més moderns del món, és el primer port espanyol en valor de mercaderia. La seva privilegiada posició geogràfica el posiciona com un dels principals ports d’Europa. Els participants van tenir l’oportunitat de conèixer tota la infraestructura i el model de gestió del Port de Barcelona, que té com a principal objectiu impulsar les relacions comercials d’Espanya amb l’exterior.

Segons Galán, el Port de Barcelona concentra un port comercial, el port de l’energia (fonamental en la recepció, emmagatzematge i distribució dels recursos energètics), el port de creuers, el port logístic i el port ciutadà, on hi ha una àrea d’entreteniment oberta als ciutadans.

La visita al Port de Barcelona va culminar amb un dinar amb Pau Relat, President de FemCat, al restaurant de l’Hotel Grand Marina, pertanyent a la cadena HOTUSA i soci de la CCBC. Relat va afirmar que hi ha bones notícies sobre la internacionalització de les empreses catalanes. “Els indicadors macroeconòmics de l’economia catalana del primer semestre són francament bons, en el sentit que el creixement aquest any será d’un 3%, percentatge que superarà les expectatives. Un dels elements tractors que estan impulsant l’economia són les exportacions de les empreses catalanes, que estan creixent de forma espectacular, amb avenços interanuals de més de dos dígits. A més, hi ha un altre element especialment rellevant i és que aquest creixement està sent pràcticament el doble en països fora de la Unió Europea que en la pròpia UE “.

Durant la seva exposició, Relat va assenyalar la importància de les empreses que ja neixen amb un pensament i amb una visió global. “Sota el meu punt de vista, l’empresa que no vegi el món com el seu mercat, és una empresa finita en el temps. Per tant, el concepte mercat-món és un concepte que les companyies han de interioritzar “, va dir el president de FemCat, afegint que aquest és el major repte a les empreses catalanes ja que implica canvis profunds en les seves estructures i moltes vegades hi ha resistència a ells. “Tenim una base important d’empreses exportadores, moltes d’elles pimes, que no són capaços d’exportar de manera recurrent i que no són capaços de ser empreses globals per a poder enfrontar reptes del futur.”

La trobada va comptar amb la presència del Cònsol Adjunt del Brasil a Barcelona, ​​el senyor Paulo Alves Net. També van participar en l’acte Javier Mirallas, president de la CCBC, Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, i una nodrida representació de socis de l’CCBC.