Arteris signa el nou acord de concessió de Via Paulista

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 31 octubre 2017 / Sense comentaris

Arteris, la filial brasilera d’Abertis, ha signat l’acord de concessió de Via Paulista (anteriorment, Rodovias dos Calçados), que abasta 35 municipis repartits en diferents regions de l’estat de São Paulo.

El passat mes d’abril, Arteris va guanyar el procés de licitació de la concessió de la gestió de Via Paulista. El lot adjudicat comprèn els 317 quilòmetres administrats per Autovies (corredor São Carlos-Araraquara), concessionària de Arteris, que opera des de 1988 i la concessió finalitza el desembre de 2018; i els altres 403 quilòmetres que estaven sota l’administració directa del govern de l’estat de São Paulo (corredor Araraguara-Itaporanga). Es tracta d’un eix de transport estratègic per a l’estat de São Paulo i està situat en una de les regions més riques i dinàmiques del país, amb una població de 1,6 milions de persones.

En la signatura han estat presents David Díaz, conseller delegat de Arteris, i Geraldo Alckmin, Governador de l’estat de São Paulo. Via Paulista administrarà 720 quilòmetres i es preveu una inversió de 5.000 milions de reals brasilers en els propers anys. La nova concessió, que té una durada de 30 anys, començarà a operar a finals de novembre. Aquest nou model de concessió implicarà la prestació d’innovadors serveis per al client, com wifi al llarg del recorregut, control del trànsit amb càmeres intel·ligents, descomptes per als usuaris que optin pel pagament electrònic i tarifes flexibles.