L’economia del Brasil segueix la seva recuperació en el tercer trimestre de l’any

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 05 desembre 2017 / Sense comentaris

Durant el tercer trimestre de 2017, l’economia del Brasil va créixer un 0,1% respecte al segon, segons dades de l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE). Els analistes esperaven un creixement del 0,3% en aquest mateix període. En qualsevol cas, es tracta del tercer trimestre consecutiu amb augment del Producte Interior Brut (PIB) del país.

Segons experts del Codace (Comitè de Datació de Cicles Econòmics de Brasil), la recessió va acabar al desembre de 2016, després d’onze trimestres consecutius de caiguda. En comparació amb el tercer trimestre del 2016, el PIB brasiler ha crescut un 1,4% entre juliol i setembre d’aquest any. A més, en el que portem d’any l’expansió és del 0,6%, segons dades de l’IBGE.

La principal causa d’aquest creixement és la recuperació de la inversió, especialment en maquinària i equips, que va experimentar un augment del 1,6% després de quatre trimestres seguits de contracció. L’IBGE destaca que els empresaris brasilers es mostren més optimistes. Per la seva banda, el consum de les famílies brasileres va augmentar un 1,2%, el que suposa dos trimestres consecutius de creixement. A més, en comparació amb el mateix trimestre de 2016 el consum va créixer un 2,2%. D’altra banda, la producció industrial va registrar un creixement del 0,8% entre juliol i setembre, després de presentar un resultat negatiu en els tres mesos anteriors. El sector agrícola va experimentar una caiguda del 0,3% en el tercer trimestre en comparació amb el segon. No obstant això, en relació al mateix període de 2016, el creixement és del 9,1%.

La previsió de creixement per a aquest any és d’un 0,73% del PIB del país. Per 2018, l’expectativa d’expansió és del 2,5%.