Josep Piqué inaugura la nostra agenda d’activitats del 2018

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 09 febrer 2018 / Sense comentaris

Per inaugurar la seva agenda d’activitats del 2018, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar el passat 6 de febrer un dinar amb Josep Piqué, President de la Fundación Iberoamericana Empresarial. La trobada, que va tenir lloc al restaurant de l’Hotel Rivoli de Barcelona, ​​va comptar amb la presència d’una nodrida representació de l’entorn empresarial català. Després de la benvinguda del President de la CCBC, Javier Mirallas, la Cònsol General de Brasil a Barcelona, ​​Ambaixadora Maria Elisa Berenguer, va inaugurar la trobada destacant que ens trobem en un moment propici per tornar la mirada cap al Brasil. “L’economia brasilera s’ha enlairat i el govern ha emprès un seguit de reformes importants perquè el país sigui un destí més segur i atractiu per als inversors”, va afirmar l’Ambaixadora.

Durant la seva exposició, Josep Piqué va dir que l’actual configuració de l’escenari global fa que sigui cada vegada més important una col·laboració entre Europa i Llatinoamèrica. “El món està canviant ràpidament i hem de fer el possible per estrènyer els llaços amb Amèrica Llatina davant el retrocés anglosaxó produït pel Brexit i l’adveniment del govern Trump. Sería fantàstic que en els propers anys es pogués tancar un acord entre el Mercosur i la UE. Malgrat això, tots dos necessiten disminuir el seu proteccionisme, que mai ha portat res de bo “, ha opinat. Segons ell, dins d’aquesta perspectiva Brasil té l’oportunitat d’exercir un important paper de lideratge si aconsegueix solucionar la seva situació política. “El futur eix de l’economia mundial serà l’Estret de Malaca. En aquest escenari, Llatinoamèrica cobra una especial importància ja que és la connexió natural amb l’esmentat eix “, ha conclòs.

Abans d’assumir la presidència de la Fundació Iberoamericana Empresarial, Piqué va comandar diferents carteres del Govern d’Espanya, entre elles la del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i la d’Afers Exteriors i Cooperació. També va ser President de Vueling Airlines i Conseller Delegat del grup internacional d’infraestructures OHL.

Seguidament, el director executiu de la CCCB, Francisco Arbós, va aprofitar per presentar la propera missió empresarial al Brasil, prevista per a inicis d’abril. En aquesta ocasió, la delegació d’empreses participants viatjarà al sud del país, doncs es tracta d’una regió de gran penetració tecnològica. Els estats de Paraná i Rio Grande do Sul seran els protagonistes, ja que els seus capitals s’han convertit en els últims anys en tot un exemple de bones pràctiques en el desenvolupament d’una economia de valor afegit en la qual la tecnologia està jugant un paper molt rellevant .

Al final del dinar, el President de la CCBC, Javier Mirallas, va agrair la seva assistència a tots els participants i va recalcar que la CCBC continuarà oferint trobades de valor en els propers mesos.