Gas Natural Fenosa, a través de la seva filial GPG, signa un acord de compra del seu segon projecte de generació elèctrica fotovoltaica al Brasil, de 83 MWp

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 26 Març 2018 / Sense comentaris

GAS NATURAL FENOSA, a través de la seva filial Global Power Generation (GPG), va acordar adquirir dues plantes solars fotovoltaiques al Brasil a Canadian Solar Inc.

La multinacional energètica invertirà aproximadament 95 milions d’euros per desenvolupar el que serà el seu segon projecte de generació elèctrica al país després d’implantar amb èxit els projectes de Sobral i Sertão, posats en operació el 2017. La producció estimada del projecte serà de 165 GWh anuals. Els projectes fotovoltaics, denominats Guimarânia I i Guimarânia II, de 83 MWp, estan situats a l’estat de Minas Gerais i està previst que comencin a operar el quart trimestre del 2018.

Els parcs que ha de construir GPG porten associats un acord de venda de l’energia generada durant vint anys, amb el sistema públic brasiler, a un preu mitjà aproximat de 97,5 €/MWh. Amb aquesta nova adquisició, GPG enforteix la seva aposta per la generació renovable a l’Amèrica Llatina en duplicar la generació al mercat brasiler després de la seva incursió el 2017.

Global Power Generation (GPG) és la societat de Gas Natural Fenosa dedicada a generació internacional, que disposa d’un 25 % de participació de Kuwait Investment Authority (KIA), el fons sobirà més antic del món, constituït el 1953. Gestiona una capacitat instal·lada de generació de 3.000 MW i té una plantilla d’aproximadament 800 professionals.