Trobada sobre transformació digital inaugura l’agenda d’activitats de la Comissió de Tecnologia de la CCBC

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 26 Març 2018 / Sense comentaris

El passat 14 de març, es va celebrar a l’Auditori Planeta Formació i Universitats la “I Trobada Empresarial sobre Transformació Digital: Tecnologies que impulsen oportunitats estratègiques”, que inaugura l’agenda d’activitats de la Comissió de Tecnologia de la CCBC. Dóna inici a un cicle de conferències que s’aniran desenvolupant al llarg del 2018 amb l’objectiu d’oferir assessorament i formació al voltant de la digitalització de processos, i comptar amb un espai de discussió en el qual poder compartir iniciatives sobre la transformació digital.

El Comitè Tecnològic, presidit per Manuel Serrano, CEO d’Fhios, neix de la voluntat de diferents socis de la CCBC d’impulsar sinergies, fomentar l’esperit emprenedor dins el clúster d’empreses i promoure la transformació digital dels models de negoci tradicionals. En la trobada van participar diverses personalitats i experts de l’àmbit tecnològic. Després de la benvinguda oferida pel President de la CCBC, Javier Mirallas, que va agrair als coorganitzadors la seva col·laboració i ferm compromís amb la institució, el seu Director Executiu, Francesc Arbós, va passar a desgranar els reptes que ha d’afrontar la comissió per aconseguir els seus dos principals objectius: conscienciar l’entorn empresarial sobre la necessitat d’adaptar els seus models de negoci als canvis que està portant la revolució digital, i posar a la seva disposició una sèrie d’eines i plataformes que siguin capaços d’ajudar-los en aquest procés vital.

El Dr Oscar Aguer, director general de Three Points – The Digital Business School, un projecte de Planeta Formació i Universitats que té com a objectiu donar resposta a l’escenari econòmic i empresarial actual, va parlar sobre la transformació de l’educació. Segons ell, les noves tecnologies s’han convertit en una via essencial per garantir la competitivitat i continuïtat de les empreses. Aquest escenari ha impulsat a pimes i grans empreses a desenvolupar un ecosistema digital i a actualitzar les aptituds i el saber fer dels seus treballadors, naixent així un nou paradigma educatiu. David López, Soci predictor de Fhios Smart Knowledge i col·laborador acadèmic d’ESADE, va exposar les quatre claus de la transformació digital, apuntant els canvis socials i la seva adaptació a l’avanç tecnològic com els eixos que impulsen la transformació digital, la qual ens obre una infinitat de possibilitats pel que fa a millores en la nostra societat de benestar.

Seguidament, es va celebrar un debat que va entusiasmar al nombrós públic que es va donar cita a l’auditori. Dídac Lee, Business Angel i emprenedor amb més de 20 anys d’experiència, va donar la seva resposta a totes aquestes qüestions en una xerrada a dues veus al costat de Manuel Serrano, CEO d’FHIOS, sobre valors i esperit emprenedor. Dídac Lee va compartir amb el assistents les seves experiències com a inversor i va apuntar algunes de les Claus que ha de tenir en compte qualsevol desenvolupador de projectes relacionats amb la transformació digital. Per finalitzar, el responsable de negocis digitals del Grup Planeta, Toni Coll, va exposar la seva experiència com a gestor de la transformació digital de Planeta Formació i Universitats, que ha suposat un canvi en la cultura i en el model de negoci de totes les seves empreses participades, impulsant una metodologia de treball transversal vehiculada per les noves tecnologies.