Gran èxit de les missions de la CCBC al Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 24 abril 2018 / Sense comentaris

L’actual conjuntura econòmica del Brasil, caracteritzada per una recuperació de la confiança i un retorn al camí del creixement econòmic, ha estat el marc idoni per a realitzar una missió empresarial amb l’objectiu d’ajudar les empreses participants a abordar un mercat de gran rellevància, incrementar-hi la seva presència o accedir a projectes concrets. A la missó van participar les empreses Busup, ICS Solutions, Idom, Nello Investimentos, Orona, Pipex i Stefanini.

El sud del país ha estat en aquesta ocasió la regió protagonista, doncs es tracta d’una àrea de gran penetració tecnológica i d’una economía de valor agregat amb enorme potencial. Els estats de Paraná i Rio Grande do Sul han focalitzat les trobades institucionals i les agendes de les empreses participants. La missió es va iniciar amb una gran trobada empresarial Brasil-Catalunya a la seu de la FIERGS (Federació d’Indústries de l’Estat de Rio Grande do Sul) a Porto Alegre, amb presència de les principals autoritats locals i amb representació del Consulat General d’Espanya a la capital gaúcha i de la direcció d’Acció al Brasil. La CCBC, principal patrocinadora de l’esdeveniment, va estar representada per el seu Director Executiu, Francesc Arbós. Es van mantenir trobades a l’Alcaldia de la ciutat, on la delegació catalana va ser rebuda per l’Alcalde, Nelson Marchezan, així com a diverses entitats d’interés, com el Parc Tecnològic de la Pontificia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (Tecnopuc) o la Prefeitura de Canoas, ciutat veïna de Porto Alegre que presenta diverses oportunitats per a l’inversió.

La comitiva catalana es va trasladar a Curitiba per seguir amb el programa de la missió. A la capital de l’estat del Paraná es van mantenir trobades amb la FIEP (Federació d’Indústries de l’Estat de Paraná), la Prefeitura de Curitiba, el Tecnoparque, l’Agência Curitiba i la Companhia de Desenvolvimento de Curitiba. A més, les empreses van mantenir trobades amb potencials socis i col.laboradors.

Un cop finalitzada la missió empresarial, que va estar tot un èxit de convocatoria i que va satisfer les necessitats i expectatives de les empreses participants, el Director Executiu de la CCBC es va trasladar a Rio de Janeiro per assistir al congrés anual de la FAUBAI (Associació Brasilera per la Internacionalització de l’Educació), la trobada més important de Llatinoamèrica en el seu àmbit, en companyía de la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat de Girona (UdG). També va representar els interessos de la Universitat de Vic i de la Escola Universitària Formatic Barna en diverses reunions amb agències d’enviament d’estudiants.
Ambdúes missions, l’empresarial i l’acadèmica, han servit per reforçar els vincles de la CCBC i dels seu socis amb el Brasil.

Per altra banda, durant el mes de febrer el President de la CCBC, Javier Mirallas, va mantenir una reunió amb l’ex Ministre de Planejament, Desenvolupament i Gestió del Brasil, Dyogo Henrique de Oliveira, en companyia d’alguns membres de la Junta Directiva. Oliveira és ara President del Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social (BNDES).