Dinar amb l’Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat tanca agenda del primer semestre

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 03 juliol 2018 / Sense comentaris

El passat 21 de juny, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar a l’hotel Grand Marina de Barcelona un dinar amb l’Excma. Sra. Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, que tanca l’agenda de dinars de negocis del primer semestre de 2018. La trobada va comptar amb la presència d’una nodrida representació de l’entorn empresarial català. Abans de passar la paraula a l’Alcaldessa, el president de la CCBC, Javier Mirallas, va destacar la rellevància econòmica que L’Hospitalet ha guanyat en els últims anys i va manifestar la seva alegria al veure que hi ha cada vegada més dones en la política i en càrrecs directius . Mirallas va suggerir també a l’Alcaldessa l’agermanament de l’Hospitalet de Llobregat amb alguna ciutat del Brasil. L’agermanament és un sistema establert entre ciutats per desenvolupar relacions de cooperació.

En la seva exposició, l’Alcaldessa va explicar que durant la crisi econòmica, mentre tothom parlava de retallades, ells van fer una reflexió i van concloure que calia aprofitar les potencialitats de la ciutat. “Enfoquem el nostre projecte en dues vies: el desenvolupament econòmic i el desenvolupament social”, va dir. Núria Marín va destacar també la trajectòria de L’Hospitalet com a destinació de turisme de negocis, gràcies a esdeveniments com el Mobile World Congress i l’Smart City Expo & World Congress, celebrats a Fira de Barcelona. Actualment, L’Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya i alberga més de 5.500 empreses. “El turisme de negoci és molt rellevant i benvingut. Però sempre busquem diversificar les nostres potencialitats. Estem duent a terme altres projectes com, per exemple, el Districte Cultural i el Pol Biomèdic”, va manifestar Núria Marín. Sobre el suggeriment feta pel president de la CCBC respecte a l’agermanament de L’Hospitalet amb alguna ciutat brasilera, l’Alcaldessa va dir que la idea és interessant i que per posar-la en pràctica caldria fer una anàlisi de quines són les sinergies i quines serien les avantatges.

Seguidament, l’ambaixadora Maria Elisa Berenguer, Cònsol General de Brasil a Barcelona, va destacar l’estreta col·laboració entre el Consolat i la CCBC, que s’han convertit en còmplices pel que fa a promocionar Brasil a Catalunya, i va felicitar Núria Marín per l’excel·lent treball que desenvolupa a L’Hospitalet.

Al final del dinar, el President de la CCBC va agrair l’assistència de tots els participants i va recalcar que es continuaran oferint trobades de valor en els propers mesos.