El PIB del Brasil creix un 0,2% al segon trimestre de 2018

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 09 octubre 2018 / Sense comentaris

Segons l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística, el Producte Interior Brut (PIB) del Brasil va créixer un 0,2% en el segon trimestre de 2018 en comparació amb els tres primers mesos de l’any. En comparació amb el mateix període de l’any passat, va registrar una alça de l’1%, la qual cosa suposa una tímida recuperació de l’activitat econòmica tot i l’alt atur i la reticència de les empreses a invertir en un any electoral.

El creixement va ser superior a les expectatives dels economistes, especialment després de la vaga dels camioners que van paralitzar el país al maig d’enguany, en una disputa sobre el preu del combustible. Si bé va acabar afectant el preu dels productes, la vaga va ser segons els economistes menys greu del que s’esperava. No obstant això, les inversions de les empreses en màquines i equipaments (formació bruta de capital fix) van caure un 1,8% en el període en comparació amb el primer trimestre, i el consum de les famílies va quedar estancat, amb un creixement de menys 0 , 1% en el període. La taxa d’inversió es va situar en un 16% del PIB en el segon trimestre, un punt més del que s’ha observat en el mateix període de l’any anterior (15,3%). El sector serveis va augmentar un 0,3%, impulsat per les activitats d’informació i comunicació (1,2%) i els serveis financers (0,7%). L’agricultura es va mantenir estable (0,0%) després de finalitzar els efectes de la super collita, i la indústria va disminuir un 0,6%. Tot i això, les indústries d’electricitat i gas, aigua, clavegueram i gestió de residus van experimentar una alça del 0,7%.