Cuatrecasas aconsegueix el premi de FT Innovative Lawyers al despatx més innovador de l’Europa continental

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 16 octubre 2018 / Sense comentaris

Cuatrecasas és una de les firmes europees líders en innovació legal segons la prestigiosa publicació Financial Times Innovative Lawyers. Per a l’edició de 2018, el jurat ha reconegut al despatx presidit per Rafael Fontana com la signatura més innovadora a Europa (fora del Regne Unit) i sobresurt en les categories especials de “Strategy & Changing behaviours” i “Collaboration”. A més, també destaca en “New products & services”, “Technology” i “New business & service delivery models”.

Jorge Badia, director general d’Cuatrecasas, és un dels 10 advocats més innovadors a Europa per emprendre la transformació a la firma, especialment amb el canvi del model d’avaluació dels professionals, l’impuls a les polítiques de diversitat i igualtat i donar més veu a les noves generacions. Per tot això, el despatx es situa en la desena posició en el rànquing de les firmes més innovadores a Europa, sent la primera no anglosaxona del rànquing d’enguany.

Cuatrecasas ha rebut dos premis en les categories de “Strategy & changing beahviours” i “Collaboration”. La primera, per Cuatrecasas Ventures, la societat inversora en startups i en iniciatives de LegalTech. La segona, per les sinergies de Cuatrecasas amb Ogayar, que combina coneixement legal i anàlisi de dades per a la indústria cítrica espanyola. La firma ha aconseguit també la qualificació de “Highly Commended” en la categoria de “New products & services”, gràcies a un aplicatiu que permet mesurar el risc en operacions de fiscalitat, segons el tipus d’impost i l’any. En el terreny fiscal, la firma destaca en “New business & service delivery models”. Cuatrecasas va formar part del reduït nombre d’empreses adherides al projecte pilot de l’Administració Tributària (AEAT) i SAP per a la implementació del Subministrament Immediat d’Informació (SII) en l’IVA.

Finalment, en la categoria “Technology” la firma ha apostat per la Intel·ligència Artificial per transformar el negoci en favor de la productivitat i l’eficiència, especialment en àrees com la immobiliària. És el cas d’un aplicatiu basat en el sistema de machine learning doXray per a operacions de Due Diligence i registre massiu de dades.