Jair Bolsonaro, nou president del Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 30 octubre 2018 / Sense comentaris

El candidat del Partit Social Liberal (PSL), Jair Bolsonaro, serà el nou president del Brasil, després de guanyar en les eleccions del passat 28 d’octubre amb el 55,14% dels vots vàlids. Bolsonaro va derrotar a Fernando Haddad, del Partit dels Treballadors (PT), hereu polític de l’expresident Lula que a la segona volta va rebre un 44,8% de recolzament.

Reduir el deute públic un 20% a través de la privatització, crear un superministeri d’economia, flexibilitzar la legislació sobre la tinença d’armes i baixar la imputabilitat penal a 16 anys són algunes de les principals propostes de govern de Jair Bolsonaro. El seu mandat començarà l’1 de gener de 2019, així com el dels governadors, diputats i senadors.

L’exalcalde de Sao Paulo, João Doria, va vèncer per la seva part en les eleccions al govern de l’estat homònim i va mantenir l’hegemonia del Partit de la Social Democràcia Brasilera (PSDB) a la regió més rica i poblada del Brasil. El jutge brasiler Wilson Witzel, candidat proper a Bolsonaro, serà el proper governador de l’estat de Rio de Janeiro després de vèncer al seu ex alcalde, Eduardo Paes. Al Districte Federal de Brasília, va guanyar el candidat del Moviment Democràtic Brasiler (MDB), Ibaneis Rocha. A l’estat de Bahia reedita mandat el “petista” Rui Costa. Als estats de Ceará, Pernambuco i Piauí, que la CCBC visitarà en la seva propera missió comercial, van guanyar respectivament Camilo Santana (PT), Paulo Câmara (PSB) i Wellington Dies (PT).

Per consultar tots els resultats de la segona volta de les eleccions:

https://g1.globo.com/politica/eleicoes/2018/apuracao/brasil/