Gran èxit de la trobada de la CCBC amb les Smart Cities brasileres

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 20 novembre 2018 / Sense comentaris

El passat 12 de novembre, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar a la seu de Foment del Treball Nacional a Barcelona una jornada que, sota el títol “El Sector de les Smart Cities a Brasil: reptes i oportunitats”, va il·lustrar els principals avenços que han experimentat determinades ciutats brasileres en els últims anys, va exposar les necessitats presents i futures, i va posar de relleu la valuosa experiència de Barcelona a través de Joan Clos, qui va ser alcalde de la ciutat comtal i que fins al febrer d’aquest any ostentava el càrrec de director executiu de l’UN Habitat. L’acte va servir per donar la benvinguda a la delegació brasilera assistent a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), que ha comptat amb la participació d’una àmplia representació d’alcaldes i secretaris municipals de les ciutats de Aracajú, Curitiba, Foz do Iguaçú, Jaguariúna , Palmas, Ribeirão Preto, Salvador de Bahia, São José dos Campos i Sorocaba.

La benvinguda va correspondre a la Cònsol General de Brasil a Barcelona, ambaixadora Maria Elisa Berenguer, Marta Felip, secretària general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, David Tornos, director del Departament Internacional de Foment del Treball, Javier Mirallas, president de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, i Paula Mèlich, area manager Brasil del SCEWC. Javier Mirallas va voler destacar les excel·lents relacions que mantenen Brasil i Catalunya, posant en valor la tasca de la CCBC en el foment de les mateixes, i va agrair al Front Nacional de Prefeitos, principal associació municipalista del Brasil, la seva col·laboració permanent en l’organització d’aquests esdeveniments. Paula Mèlich va manifestar que la d’aquest any ha estat la millor edició de la història del congrés, amb 21.331 visitants, representants de més de 700 ciutats de tot el món, 844 expositors i 400 ponents. Per la seva banda, Marta Felip va destacar els esforços que s’estan duent a terme per part de la Generalitat de Catalunya en el desenvolupament de ciutats i regions intel·ligents, sent Catalunya una terra caracteritzada pel seu talent innovador i capacitat emprenedora. Finalment, l’ambaixadora

Maria Elisa Berenguer va agrair als alcaldes la seva presència i col·laboració tot desitjant els millors èxits a les entitats presents. L’esdeveniment es va estructurar en dues taules, la primera de les quals va permetre als alcaldes presents explicar els principals reptes que han d’afrontar, les accions que s’estan duent a terme a les seves administracions per trobar solucions, i els projectes que poden ser de més interès per a empreses catalanes. Aquesta taula va estar moderada per Francesc Arbós, director executiu de la CCBC, i Josep Buades, director d’Acció al Brasil.

Finalment, el Dr. Joan Clos va presentar la Nova Agenda Urbana que va sorgir de la Conferència sobre l’Habitatge i el Desenvolupament Urbà Sostenible Hàbitat III, i ho va fer a més a partir de la seva pròpia experiència com a alcalde a Barcelona, explicant alguns ensenyaments a tenir en compte de cara al desenvolupament de ciutats veritablement intel·ligents en un debat moderat per en Ricard Frigola, vicepresident de la CCBC i director de relacions institucionals d’Agbar-Grupo Suez, en Josep Miquel Piqué, president de la Xarxa de Parcs Tecnològic de Catalunya, i en Jaume Barnada, de la Direcció d’Estratègia i Cultura de Sostenibilitat de l’Àrea de Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. La seva intervenció va ser molt celebrada pels alcaldes brasilers que van participar en l’esdeveniment.

La conferència, que va ser possible gràcies a l’Smart City Expo World Congress, soci protector de la CCBC, i al FNP, va concloure amb un còctel que va servir per facilitar el contacte entre empreses, representants de la societat civil i membres de la delegació brasilera.