L’economia del Brasil contínua recuperant-se i creix un 1,1% el 2018

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 13 Març 2019 / Sense comentaris

El Producte Interior Brut (PIB) del Brasil va presentar un creixement del 1,1% el 2018, segons informacions divulgades per l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE). Es repeteix el creixement experimentat en 2017, el que confirma que el país segueix en el camí de la recuperació després de dos anys de recessió. En el quart trimestre, el PIB del país va créixer un 0,1% en comparació amb els ​tres mesos anteriors, i un 1,1% en comparació amb el mateix período de 2017.

El creixement va ser liderat pel sector serveis, que es va incrementar en un 1,3% el 2018, després d’avançar un 0,5% el 2017. L’agricultura va tenir un augment del 0,1%, després de créixer un 12,5% el 2017, a causa de la collita rècord, principalment de blat de moro i soja. La indústria brasilera, que havia presentat una contracció del 0,5% el 2017, va experimentar una lleugera millora amb un creixement del 0,6% el 2018.

El sector immobiliari i el comerç van ser els activitats més destacades en el sector serveis, amb un creixement del 3,1% i del 2,3% respectivament. “Aquestes dues activitats van ser beneficiades per un mercat més estable, pel control de la inflació i per una taxa d’atur lleugerament més petita que l’observada l’any anterior”, va assenyalar Cláudia Dionísio, Gestora de Comptes Nacionals de l’IBGE.

Per la seva banda, el consum de les famílies va créixer un 1,9% en relació a 2017.Per a aquest any, els analistes del mercat als quals consulta periòdicament el Banc Central del Brasil preveuen una expansió de l’economia del 2,48%.