La missió comercial de la CCBC d’enguany, a São Paulo i Ceará

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 20 Març 2019 / Sense comentaris

Amb 209 milions d’habitants i un PIB d’US $ 2,1 bilions el 2018, Brasil és la sisena economia del món en població i la vuitena en riquesa. Com a primera potència econòmica de la regió, ha registrat grans oscil·lacions en el seu ritme d’avanç, i encara que en els ultims anys ha experimentat una profunda crisi econòmica després d’una etapa d’alt creixement, ha tancat 2018 amb un creixement econòmic de l’1,1%.Per a aquest any, el Brasil ha establert com una de les seves principals metes un augment de la seva relació amb els mercats internacionals, a partir d’una estratègia de mesures de facilitació de comerç, convergència regulatòria, negociació d’acords comercials i reforma de l’estructura aranzelària nacional.

També pretén reduir els costos d’adquisició d’entrades i béns de capital. D’altra banda, té previst emprendre un ambiciós projecte de privatització d’infraestructures i empreses públiques.

Per tot això, hem decidit enfocar la nostra pròxima missió empresarial a São Paulo, capital econòmica del país i de la regió sud-americana, i Fortaleza, la capital de Ceará, un estat ple d’oportunitats i que ja compta amb importants inversions espanyoles. A més, al novembre de 2018 la CCBC va signar un conveni de col·laboració amb el govern estatal, que facilita la possibilitat de preparar agendes d’alt nivell.

La visita a aquestes ciutats es complementarà amb agendes individuals ajustades als interessos de cada empresa participant, desplaçant-nos, si cal, a altres ciutats de tots dos estats.

Presentaciò en PDF