Seminari de promoció econòmica del Brasil i el Perú

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 11 abril 2019 / Sense comentaris

El passat 2 d’abril, Casa Amèrica Catalunya, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC), la Cambra de Comerç del Perú a Espanya (CCPE) i ICEX van celebrar a Barcelona una jornada de promoció econòmica de l’Amèrica Llatina. L’esdeveniment va tenir com a objectiu mostrar les principals fortaleses de dos mercats d’enorme rellevància mundial que amaguen encara un enorme potencial per a la inversió directa i el comerç bilateral: Brasil i el Perú.

Marta Nin, subdirectora de Casa Amèrica Catalunya, l’ambaixadora Ligia Maria Scherer, Cònsol General de Brasil a Barcelona i l’Ambaixador Antonio García Revilla, Cònsol General del Perú a Barcelona, ​​van donar la benvinguda als assistents.

Javier Mirallas, President de la CCBC, va inaugurar la taula de debat dedicada al Brasil, en la qual van participar Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, Ramon Térmens, President del Grup Taurus i Andrea Urdanpilleta, Directora d’Esdeveniments Internacionals de l’Smart City Expo World Congress. El director de la CCBC va destacar que el Brasil ha recuperat el 2018 el camí del creixement econòmic iniciat el 2017, i que la millora en els indicadors econòmics, com són els baixos tipus d’interès i un IPC en mínims històrics, unida a un creixement de la indústria i els serveis suposen una garantia per als inversors estrangers, que trobaran al Brasil un mercat ple d’oportunitats. Ramon Térmens va explicar la valuosa experiència de Grup Taurus, que compta amb una important presència en el seu segment de mercat i una fàbrica de producció molt arrelada a l’estat de Ceará, i Andrea Urdanpilleta va destacar l’Smart City Expo de Curitiba com un dels esdeveniments internacionals més importants de la seva organització.

Seguidament es va celebrar una taula dedicada al Perú, en què van participar Pedro Velarde, President de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya, Aurelia Ramirez, directora de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya, Julián Asenjo Amago, Director Internacional Latam a TEC 4 i Ramón Torres, Soci Estudi PSP Arquitectura.

En l’última taula, Mario Buisan, Director de Relacions Institucionals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), Joaquim Montsant, Director Territorial Est de CESCE i Olga Botxí, de la Subdirecció General de Foment Financer de la Internacionalització d’ICEX, van mostrar diferents mecanismes de finançament per a empreses que tinguin interès a invertir a Llatinoamèrica o exportar cap a aquest mercat.