Trobada de la Comissió de Tecnologia per parlar de blockchain

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 11 abril 2019 / Sense comentaris

Per parlar d’una eina que està en boca de tots però que no tothom entén, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar el passat 20 de març a l’Auditori de la Torre Telefónica Diagonal 00, a Barcelona, ​​la primera trobada de la Comissió de Tecnologia al 2019.

La jornada va reunir diverses autoritats i professionals de la matèria, els quals van explicar als assistents a través d’una perspectiva molt pràctica què és el blockchain, quins beneficis pot aportar als negocis i com hem d’afrontar un primer projecte amb aquesta solució, una de les tecnologies més disruptives dels últims temps. L’esdeveniment va ser patrocinat per Telefónica i FHIOS Smart Knowledge i va comptar amb la col·laboració de Smart Catalonia.

Javier Muniáin, Director de Màrqueting d’Empreses a Catalunya de Telefónica, Manel Serrano, CEO d’FHIOS Smart Knowledge i President de la Comissió de Tecnologia de la CCBC, i Francisco Arbós, Director Executiu de l’CCBC, van inaugurar la jornada.

Daniel Marco, Director del programa Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya, va parlar sobre el blockchain com a eix estratègic del programa SmartCAT, que té com a objectiu convertir Catalunya en un “Smart Country” de referència internacional que aprofiti l’ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

Seguidament, Paco Maldonado, CDO d’FHIOS Technologies, va explicar que és el blockchain i com enfrontar-se un primer projecte. David López, col·laborador academic a ESADE Business & Law School, va assenyalar les aplicacions pràctiques d’blockchain en una intervenció d’enorme utilitat per a les empreses presents i que va donar peu a presentar alguns casos d’èxit, com el de l’empresa immobiliària Anticipa, gestionat per FHIOS Smart Knowledge, i els d’Hola Blockchain i Blockchain Institute and Tecnology of Barcelona.

Va tancar l’esdeveniment Enrique González Lezana, Gerent de Màrqueting de Producte (Cloud, Big Data i Blockchain), per presentar els serveis de valor i les infraestructures que Telefónica ofereix a les empreses per treure el major rendiment del blockchain.