El PPI ha conclòs ja més de 72% dels projectes qualificats

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 Maig 2019 / Sense comentaris

Des de l’inici de la seva implementació el 2016, el Programa de Partenariats  d’Inversions (PPI) ha conclòs amb èxit 140 dels 193 projectes qualificats pel seu Consell (CPPI), el que representa aproximadament un 72,5% del total. El PPI té
entre els seus principals objectius fer de la iniciativa privada un soci important en els grans projectes d’infraestructura del Brasil i així fomentar l’economia i el desenvolupament del país.

Segons dades del govern del Brasil, el sector de transmissió, distribució i generació d’energia va obtenir el nombre més gran de projectes fins ara, amb 94 en total. També es van obrir 21 projectes de ports, 16 d’aeroports, 7 rondes, de concessions en el sector del petroli i gas i la desestatització de la Companyia de Magatzems i Sitges de l’Estat de Mines Gerais (CASEMG). La inversió associada a aquestes iniciatives concloses va ser de 58.400 milions d’euros, dels quals 55.000 han estat executats per empreses de capital estranger en consorci amb entitats brasileres. A més, les inversions de capital estranger sumen 50.700 milions d’euros, el 86,6% del total. Destaca l’últim paquet de concessions d’aeroports brasilers, que permetrà a AENA el desenvolupament i explotació dels aeroports de Recife, João Pessoa, Maceió, Aracajú, Juazeiro do Norte i Campina Gran.​

El govern del Brasil preveu 94 projectes més, en sectors diversos com carreteres (6), petroli i gas (5), ports (16), aeroports (44), mineria (9), entre d’altres, per serinclosos en el PPI fins 2022.