Èxit de la missió comercial de la CCBC

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 02 juliol 2019 / Sense comentaris

La recuperació de la confiança i un retorn al camí del creixement econòmic del Brasil han estat el marc idoni per realitzar, el passat mes de juny, una missió empresarial al país amb l’objectiu d’ajudar a les empreses participants a abordar un mercat de gran rellevància, incrementar-hi la seva presència o accedir a projectes concrets. La missió d’aquest any va tenir com a focus els estats de Són Paulo, on es troba la capital econòmica del país i de la regió sud-americana, i de Ceará, un estat ple d’oportunitats i que ja compta amb importants inversions espanyoles. Van participar a la missió les empreses Caixabank, Ferrocarrils de la Generalitat, Javier Andreu, Plataforma Empresarial Solé, Semillas Fitó, Simon, socialitza, S & E Partners, Somrie i Taurus a través de la seva filial brasilera Mallory.

La missió es va iniciar amb una recepció de benvinguda al Palácio dos Bandeirantes, seu del Govern Estatal de São Paulo. La trobada, en la qual les empreses van poder presentar els seus productes i serveis i gaudir d’una presentació sobre com fer negocis a l’estat, a càrrec de Investe São Paulo, va comptar amb la presència de representants de les Secretaries afins a les empreses participants per exposar projectes d’interès així com del Cònsol General d’Espanya, Ángel Vázquez. A la capital paulista es van mantenir també trobades amb la FIESP, principal patronal industrial de l’estat, i amb Fecomércio SP, principal patronal de l’àmbit comercial.

A més, els participants van tenir l’oportunitat de celebrar una trobada amb alcaldes i representants de les ciutats de Garça, Jaguariúna, Presidente Prudente, Sorocaba i Santana de Parnaíba al Centro Paula Souza. Va ser la primera edició d’un fòrum sobre economies locals que esperem repetir anualment. Hi van asistir,a més de les empreses participants a la missió, representants de Roca Sanitari, Cafè Granchelli, Eixos, i el despatx Lacaz Martins, Pereira Net, Gurevich & Schoueri, empreses associades a la CCBC. Per finalitzar l’agenda de Són Paulo, la delegació va celebrar una trobada amb la Prefeitura de São Paulo i SP Negócios, agència de promoció econòmica de la ciutat, que va servir per estrènyer llaços i conèixer noves oportunitats de negoci en diversos sectors i en projectes públics.

Per seguir amb el programa, la comitiva catalana es va traslladar a Fortalesa. A la capital de l’estat de Ceará els participants van ser rebuts a la seu del govern pel president de l’estat, Camilo Santana, qui va celebrar l’arribada d’una delegació d’empreses tan sols uns mesos després de signar un conveni de col·laboració amb la nostra càmera. L’agenda va comptar també amb una visita a la seu de Mallory, en Maranguape, i al port de Pecém, on la comitiva va ser rebuda pel president del Port i pel màxim responsable de la seva zona franca. Abans de tornar a Espanya, les empreses participants van ser rebudes a la seu de l’ajuntament de Fortaleza per conèixer projectes d’interès. Per l’agenda de Ceará, la delegació va comptar amb la presència del Cònsol General d’Espanya a Salvador, Gonzalo Fournier, i del cònsol honorari d’Espanya a Fortaleza, Jorge Borrell. En ambdues agendes participar Acció, agència de promoció d’inversions i comerç de la Generalitat de Catalunya, a través del seu director al Brasil, Josep Buades.

Durant la missió, Francesc Arbós, Director Executiu de l’CCBC va ser convidat per l’empresa Café Granchelli i per l’alcalde de Garça a visitar les plantacions de cafè d’aquesta regió amb gran tradició cafetera. La visita va ser molt fructífera i la CCBC es va comprometre a ajudar les hisendes productores de cafè en gra a exportar a Catalunya com a porta d’entrada a Europa.