El PIB del Brasil creix un 0,4% en el segon trimestre de 2019

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 30 setembre 2019 / Sense comentaris

El Producte Interior Brut (PIB) del Brasil va créixer un 0,4% en el segon trimestre d’aquest any en comparació amb el trimestre anterior, d’acord amb informacions divulgades per l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE). En aquest període l’economia brasilera va produir l’equivalent a 428,3 milions de dòlars. En comparació amb el segon trimestre del 2018, el PIB va augmentar un 1%.

El creixement va ser liderat pel sector de serveis, que es va incrementar en un 1,3%. La indústria va avançar un 0,7%, mentre l’agricultura va presentar una contracció del 0,4%. El sector immobiliari, el comerç i les comunicacions van ser les activitats més destacades del sector de serveis. En la indústria, la construcció (1,9%) i la indústria de la transformació (2%) van tenir els millors resultats.

Per a aquest any, els analistes del mercat als quals consulta periòdicament el Banc Central del Brasil preveuen una expansió de l’economia del 0,8%.