El Ministre d’Infraestructures de Brasil visita Espanya per presentar el programa de concessions

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 octubre 2019 / Sense comentaris

El ministre d’Infraestructures del Brasil, Tarcisio Gomes de Freitas, va presentar el passat 1 d’octubre a Madrid el Programa de Concessions per a projectes de carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports, durant una trobada a la seu de la Confederació Empresarial organitzat per CEOE, la Secretaria d’Estat de Comerç i la Cambra de Comerç d’Espanya, en col·laboració amb l’Ambaixada del Brasil.

Gomes de Freitas va posar en relleu un dels programes més importants impulsats per l’actual Govern del Brasil, amb una inversió estimada de 50.000 milions de dòlars per projectes de carreteres, ferrocarril, aeroports i ports. Així mateix, va parlar de la privatització en aquests sectors, fet que suposa importants oportunitats de negoci per a les empreses estrangeres.

En aquest sentit, ha esmentat que el Brasil és la tercera destinació d’inversió d’Espanya, país amb el mantenen una relació estratègica. Gomes de Freitas va informar de les subhastes que s’han realitzat en 2019 per a la construcció de 12 aeroports, 13 ports, línies ferroviàries i carreteres. El ministre va assegurar que només en aeroports es duran a terme 41 concessions fins al 2022, es llogaran ports per a diverses activitats durant el mateix període i es preveu la construcció de 16.000 nous quilòmetres de carreteres en quatre anys. A més, va insistir que els projectes s’estructuraran també en base al seu sostenibilitat, procurant ​la preservació i protecció del medi ambient. De fet, ha afegit, “el 45% de l’energia consumida al Brasil és renovable”.

La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya va estar representada en aquesta trobada pel seu Director Executiu, Francesc Arbós, i per la seva consellera Andrea Martinelli. Tots dos van tenir oportunitat de conversar amb el ministre i esmenta l’enviament d’una delegació d’empreses catalanes al Brasil (São Paulo i Bahia) al març de 2020.