La Universitat de Barcelona i la CCBC presenten el projecte Càtedra UB-Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 04 novembre 2019 / Sense comentaris

El rector de la UB, Joan Elias, ha presidit aquest dimecres 30 d’octubre la presentació davant membres del món empresarial i cultural, així com investigadors de la universitat, el projecte de Càtedra UB-Brasil, una iniciativa conjunta de la UB i la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC). L’acte ha comptat amb la participació de la Cònsol General del Brasil a Barcelona, Ambaixadora Ligia Maria Scherer, i el president de la CCBC, Javier Mirallas. Van presentar el contingut de la càtedra la doctora Bibiana Crespo, delegada del rector per a la internacionalització, qui serà la directora de la futura càtedra, i Francesc Arbós, director executiu de la CCBC.

La UB és membre de la CCBC des de 2017, al mateix temps que com a universitat manté lligams acadèmics, de recerca i de transferència de coneixement amb un gran nombre d’entitats del Brasil. Això ha estat la base per impulsar la creació d’una càtedra transdisciplinària i transversal, que abastaria activitats de formació, recerca, innovació, creació cultural i transferència i difusió de coneixement. El fet que la CCBC aplegui un conjunt d’empreses molt diverses també facilita que la futura càtedra no es limiti només a un centre o àrea de coneixement determinat.

En els propers mesos, CCBC i UB tenen planejat reunir-se amb empreses amb interessos al Brasil per plantejar-los una eventual participació en aquest projecte. El compromís de les empreses resulta imprescindible per a la seva posada en funcionament.