Cicle de seminaris virtuals sobre noves tecnologies

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 08 Maig 2020 / Sense comentaris

La CCBC ha organitzat dos nous seminaris, en aquesta ocasió centrats en les tecnologies disruptives, al costat de FHIOS Smart Knowledge i Stefanini.

La CCBC continua planificant esdeveniments d’interès per als amics i socis en un moment tan delicat com està sent la crisi econòmica provocada per la COVID-19. Aquesta setmana s’han celebrat dos seminaris virtuals centrats en la digitalització, les noves tecnologies i com utilitzar-les d’una forma segura.

La primera sessió la va protagonitzar David López, Chief Strategy Manager de FHIOS, qui va explicar la iniciativa Coronavirusmakers CAT, una xarxa de makers voluntaris que estan creant material sanitari en temps rècord per posar-lo a disposició dels centres de salut, residències de gent gran, etc. El resultat és una solució, basada en la Intel·ligència Artificial i el Data Science, que permet millorar i optimitzar el lliurament de material sanitari fabricat en 3D per la xarxa de makers. López va explicar com tecnologies disruptives com la IA i el Data Science es poden utilitzar en benefici d’iniciatives socials.

La segona sessió sobre tecnologia va ser a càrrec de Stefanini, una de les majors empreses de tecnologia a nivell mundial i associada a la nostra càmera. Sota el títol “Seguretat de la informació en el treball remot: una visió actual de les vulnerabilitats”, els professionals de la firma van analitzar els perills que pot suposar el treball remot en un context de confinament com l’actual, en què el teletreball és l’única solució de moltes empreses per mantenir l’activitat econòmica.

Des de la CCBC seguirem oferint de manera virtual propostes interessants i útils per als nostres amics i socis amb la voluntat de donar eines per sortir reforçats de la crisi creada per la COVID-19.