Ceará, un estat ple d’oportunitats

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 24 juliol 2020 / Sense comentaris

La CCBC convida a dos experts en prospecció, desenvolupament i gestió d’inversions a Ceará per revisar els sectors amb major potencial de negoci

La signatura d’un conveni de col·laboració entre el govern de Ceará i la CCBC, l’any 2018, va marcar l’inici de l’excel·lent relació que hem mantingut amb un estat ple d’oportunitats. Tant és així, que el 2019 una delegació d’empreses associades a la CCBC va visitar Fortalesa, capital de Ceará, per complir amb un extens programa de reunions amb administracions públiques, representants de l’àmbit empresarial i socis potencials.

Ceará és el 17è estat brasiler en termes de superfície territorial i l’11è més ric del país. A més, els seus més de 9 milions d’habitants suposen el 4,4% de la població brasilera, la qual cosa fa d’ell un mercat d’enorme rellevància que compta, a més amb una mà d’obra qualificada i talentosa. Hi ha grans oportunitats en diversos sectors de referència, com la siderúrgia, la producció de fruita, peix i marisc, el cablejat submarí de fibra òptica, el sector energètic –especialment en termoelèctrica, gas natural, eòlica, solar i generació tèrmica de gas i carbó–, els béns arrels i el turisme sostenible –els seus més de 573 km de platja i una temperatura mitjana anual de 28 ° C fan de Ceará una destinació única–.

Per parlar de tot això, la CCBC va convidar a dos experts en prospecció, desenvolupament i gestió d’inversions a Ceará. Ramón Térmens, president del Grup Taurus i de Mallory, va explicar la seva experiència d’inversió a Ceará on va ubicar la seu de Mallory, que en el seu moment va ser filial del grup al Brasil i ara és una de les empreses més importants del país en l’àmbit del petit electrodomèstic. Térmens va compartir amb els assistents la seva experiència com a inversor a Ceará i va destacar el talent dels cearencs com a principal actiu de l’estat.

Per la seva banda, Eric Camps, soci de Somrie, i Laerte Castro Alves, assessor jurídic de Somrie a la regió, van presentar els sectors de major potencial per a la inversió i van reflexionar sobre la seguretat jurídica a Ceará, oferint als assistents consells per gestionar una inversió minimitzant els riscos.