La CCBC i les cambres catalanes es reuneixen per impulsar la introducció d’empreses en aquest gran mercat sud-americà

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 02 novembre 2020 / Sense comentaris

La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) s’ha reunit amb la Comissió d’Internacionalització del Consell de Cambres de Catalunya amb l’objectiu de donar suport a les empreses catalanes interessades en introduir-se en el Brasil. La trobada ha servit per apropar postures i intercanviar propostes entre els diferents ens camerals, amb l’objectiu d’impulsar l’entrada de les empreses catalanes al mercat brasiler.

Espanya es el segon país inversor al Brasil i, per la seva part, Catalunya representa aproximadament el 25% del comerç bilateral Brasil-Espanya. La CCBC treballa des de fa anys en la promoció de les relacions econòmiques entre Brasil i Catalunya, i està convençuda de que existeixen moltes oportunitats per a les pimes catalanes en aquest país, tenint en compte l’enorme potencialitat de molts dels seus sectors.

A partir de la reunió entre ambdues entitats s’han obert diferents possibilitats de col·laboració, entre elles l’organització d’una jornada d’oportunitats de mercat al Brasil, en el marc de la Comissió d’Internacionalització del Consell de Cambres. A la reunió s’ha tractat també quin ha estat l’impacte de la COVID en el gegant americà que si bé ha tingut una gran incidència a nivell social, amb prop de 150.000 morts, es preveu que l’impacte en l’economia sigui mínim i es compta que en el 2020 el creixement haurà estat del 4,2%, segons dades de l’OCDE.

A la reunió hi han participat el President de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya, Javier Mirallas, conjuntament amb el seu Director, Francesc Arbós, el President de la Comissió d’Internacionalització del Consell de Cambres i també president de la Cambra de Sabadell, Ramon Alberich, el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs i el president de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Sabadell, Ramon Gabarró.