CCBC i MAPFRE ofereixen una panoràmica de les pensions a Espanya

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 10 desembre 2020 / Sense comentaris

Mapfre Seguros protagonitza una sessió en la CCBC per informar sobre l’afectació de les pensions en la nova Llei de Pressupostos.

La Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat, que va ser aprovada al Congrés dels Diputats i que entrarà en vigor el gener del 2021, tindrà una incidència important en les pensions. Entre d’altres efectes, limitarà a 2.000 euros l’aportació màxima dels plans de pensions individuals amb dret a deducció en l’IRPF, el límit del les quals estava fixat en 8.000 euros. A més, s’elevarà l’aportació màxima dels plans de pensions privades de 8.000 a 10.000 euros.

Amb l’objectiu d’oferir informació actualitzada i de la mà dels millors experts, la CCBC va organitzar una sessió virtual informativa de la mà de Mapfre Seguros amb l’objectiu de reflexionar sobre com afectarà a les pensions aquesta nova Llei de Pressupostos i de quina manera han de gestionar-la tant les empreses com les persones per treure’n el major profit.

David Latorre, director de Pimes de la direcció territorial de Mapfre a Barcelona es va encarregar d’obrir el seminari i va posar especial èmfasi en la necessitat creixent de valorar productes d’estalvi que assegurin una jubilació en condicions.

Per la seva banda, Pablo Concejero, assessor financer a Mapfre Vida, va oferir una extensa panoràmica de l’estat de les pensions a Espanya. Va explicar amb detall als assistents els reptes als quals s’enfronta el sistema de pensions, com el progressiu augment de la taxa de dependència, un indicador demogràfic que mesura el percentatge de persones inactives respecte a el percentatge de població en edat de treballar. «Aquesta progressió s’està produint, en gran part, per un envelliment de la població derivat de l’augment en l’esperança de vida. La seva principal conseqüència ha estat la generació d’un dèficit de la Seguretat Social en matèria de pensions, la qual cosa ha provocat que el fons de reserva destinat a garantir el sistema públic es trobi en mínims històrics», va destacar. «Per això, considero molt necessària una reforma de les pensions a Espanya, i recomano a les empreses que adquireixin un paper més important en la preservació de el sistema, i a les persones que valorin eines que els permetin assegurar-se una jubilació digna», va afegir.

L’assessor financer de Mapfre va informar als assistents dels canvis que l’aprovació de la Llei de Pressupostos de l’Estat per a 2021 va provocar en les pensions, tot i que la reforma de les mateixes està encara en negociacions. Sobretot, va voler destacar la modificació dels límits de deduïbilitat de les aportacions a les pensions, que en el cas de les persones passa a un màxim de 2.000 euros a l’any, i en el caso0de les empreses a 10.000 euros a l’any.

Seguidament, Concejero va presentar el programa Tu Futuro de Mapfre, que ofereix un pla de pensions adaptat a les necessitats precises de cada persona i que els permet aconseguir un complement a la pensió pública capaç d’assegurar el seu nivell de vida futura. També va presentar els plans d’ocupació destinats a les empreses, una solució de previsió social fonamentada en un pla de pensions els beneficiaris dels quals són els empleats i les aportacions són realitzades per les empreses o conjuntament entre empleats i empreses.

La sessió va finalitzar amb un torn obert de preguntes en què els assistents van poder exposar les seves consultes i compartir inquietuds amb els ponents.