El PIB del Brasil creix un 7’7% el tercer trimestre de 2020

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 18 gener 2021 / Sense comentaris

Segons dades de l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE), el Producte Interior Brut (PIB) del Brasil va créixer un 7,7% el tercer trimestre del 2020 en comparació amb el segon trimestre del mateix any. En xifres generals, els serveis van créixer un 6,3%, l’agricultura va caure un 0,5% i la indústria va créixer un 14,8%.

Tots els sectors relacionats amb els serveis van experimentar un creixement, sent el comerç (15,9%) i el transport, emmagatzematge i correu (12,5%) els principals. Pel que fa a les activitats industrials, destaca el creixement del 23,7% en indústries manufactureres. A més, hi va haver un augment en les activitats d’electricitat i gas, aigua, clavegueram, gestió de residus (8,5%), construcció (5,6%) i indústries extractives (2,5%).

En comparació amb el mateix període de 2019, el PIB va caure un 3,9%. No obstant això, el sector agrícola va créixer un 0,4% en comparació del mateix període de 2019, a causa de l’augment de la producció i els guanys de productivitat en l’activitat agrícola. Destaca el creixement en les estimacions anuals de la producció de cafè (21,6%), canya de sucre (3,5%), cotó (2,5%) i blat de moro (0,3%).