El sector de les Smart Cities al Brasil: Desafiaments i oportunitats

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 05 Març 2021 / Sense comentaris

El Covid-19 ha comportat una crisi sense precedents en la nostra història, que ens està conduint a un escenari de notable recessió econòmica global que requerirà el desenvolupament de ciutats més intel·ligents, capaces de respondre amb agilitat als reptes d’una economia complexa i digitalitzada, així com a les necessitats d’uns ciutadans que necessiten solucions més eficients, democràtiques i sostenibles.

Atès que el sector de les Smart Cities és un catalitzador del desenvolupament econòmic i social, des de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya creiem que és de gran importància obrir un espai de diàleg per parlar de com s’està desenvolupant al Brasil.

Amb aquest objectiu de reflexionar sobre la importància del desenvolupament de les ciutats intel·ligents i les economies locals en un país que és gairebé un continent, el 25 de febrer vam celebrar, en col·laboració amb la Cambra de Comerç Brasil-Espanya, el seminari virtual titulat ” El sector Smart Cities a Brasil: desafiaments i oportunitats”.

Ricard Frigola, vicepresident de la ambra de Comerç Brasil-Catalunya i Antonio del Corro, director executiu de la Cámara de Comercio Brasil-España es van encarregar d’iniciar la sessió, donant la benvinguda als participants i reiterant la importància d’aquest tema en el context actual.

Topázio Silveira Neto, vicealcalde de Florianópolis i Rodrigo Ashiuchi, alcalde de Suzano, van oferir als assistents una panoràmica del sector de les Smart Cities a Brasil. Van detallar els esforços que s’estan realitzant a les seves ciutats per fer-les més intel·ligents mitjançant l’exposició dels projectes que han implementat i que pretenen implementar en els propers anys.

En un segon bloc, dues empreses associades a la CCBC van presentar dos casos d’èxit de solucions que han implementat en ciutats brasileres. Luciano Rosito i Marcio Sampaio, professionals de Simon / Tecnowatt Brasil, van compartir una solució d’enllumenat públic més sostenible i eficient.

Per la seva banda, Raquel Cardamone, CEO de Bright Cities, va presentar una plataforma d’elaboració de diagnòstics per a ciutats que desitgen tenir una administració més eficient i integrada.

Finalmente, el director del Tomorrow.City, Esteban Redolfi, va destacar que aquesta plataforma de continguts generats a través de l’Smart City Expo World Congress pot ajudar a tots els actors involucrats en aquest sector d’enorme repercussió.

El seminari va ser conduït per Francisco Arbós, director executiu de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya i va concloure amb un torn obert de preguntes en què van poder participar tots els assistents.

Accedeix al contingut en YouTube