Josep Buades, director de l’oficina d’ACCIÓ a São Paulo, protagonitza una nova sessió del cicle “Diàlegs sobre el futur”

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 08 abril 2021 / Sense comentaris

La CCBC ha organitzat una nova sessió dins del cicle “Diàlegs sobre el futur” que va néixer amb l’objectiu d’oferir informació valuosa sobre els temes que preocupen a les nostres empreses mitjançant un format més dinàmic i accessible.

En aquesta ocasió, el protagonista ha estat Josep Buades, director de l’oficina d’ACCIÓ a São Paulo, qui ens ha ofert una panoràmica sobre la situació econòmica i política del Brasil, amb especial èmfasi en aquells sectors que a hores d’ara estan oferint un major potencial per a la inversió o el comerç bilateral entre el Brasil i Catalunya.

Buades ha afirmat que la pandèmia ha tingut un efecte negatiu en l’economia brasilera, provocant una important caiguda del PIB, un augment de la taxa d’atur, una pèrdua d’aproximadament el 40% de la valor del real pel que fa al dòlar i a l’euro i una parada dels fluxos d’inversió

“Malgrat tot, el Brasil encara té un matalàs molt ferm amb les reserves externes del Banc Central, que, segons l’última dada publicada, comptabilitza uns 356 milions de dòlars” ha afirmat.

Buades ha afegit que el va sorprendre comprovar que el 2020, malgrat tots els condicionants negatius, les exportacions de Catalunya al Brasil van créixer un 1%, passant de 544 milions d’euros el 2019 a 549 milions d’euros el 2020. Així mateix, les importacions catalanes van experimentar un increment de el 6%, passant de 883 milions d’euros el 2019 a 950 milions d’euros el 2020.

Donades les dificultats que està experimentant el país sud-americà, immers en un dels pitjors moments de la pandèmia, Buades ha destacat la necessitat de cridar l’atenció a les empreses i inversors sobre les oportunitats de negoci que ofereix. En aquest sentit, ha destacat tres sectors que poden oferir en aquests moments més oportunitats a empreses espanyoles i catalanes: l’agroindustrial, el tecnològic i l’immobiliari.

Finalment, el director de l’oficina d’ACCIÓ a São Paulo també va parlar de les perspectives a curt i mitjà termini per a l’economia de país, destacant algunes variables internes i externes que poden determinar o condicionar la seva evolució, com la velocitat de la vacunació, l’avanç de l’agenda de reformes administratives, l’impacte de la política econòmica de l’administració Biden i la reacció de la inversió estrangera.

L’entrevista ha estat realitzada per Francesc Arbós, director executiu de la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) i la trobada s’ha tancat amb un torn obert de preguntes.

ACCEDEIXI AQUÍ AL CONTINGUT A YOUTUBE