Entrevista virtual a Luiza Helena Trajano, presidenta de Magalu i del Grupo Mulheres do Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 juliol 2021 / Sense comentaris

Per donar continuïtat al cicle “Diàlegs sobre el futur” de la CCBC, el passat 15 de juny vam tenir l’honor d’entrevistar una de les dones i empresàries més influents del Brasil, Luiza Helena Trajano. Com a presidenta de Magazine Luiza (Magalu), va aconseguir convertir un negoci  familiar en un veritable imperi brasiler del comerç minorista. Com a fundadora del Grup  Mulheres do Brasil, promou programes i iniciatives el principal objectiu dels quals és impulsar  a les dones en el mercat laboral, reduint la bretxa de gènere en llocs públics i privats. Aquest  grup compta ara amb més de 90.000 dones a tot el món. 

Gabriela Fleury i Laine Agapito, líders del nucli Barcelona del Grup Mulheres do Brasil, es van  encarregar d’obrir la sessió, donant la benvingudes als assistents i presentant a la convidada. 

Al llarg de l’entrevista, Luiza Helena va compartir amb els assistents els orígens del negoci que l’ha encimbellat, els principals factors que han fonamentat el seu èxit i la manera com s’ha  adaptat a un context de pandèmia. A més, ens va parlar sobre els projectes més destacats que  està realitzant el Grup Mulheres do Brasil. 

“A la dècada dels 90, Magazine Luiza necessitava oferir qualitat, velocitat i rendibilitat. A l’reflexionar-hi, em vaig adonar que aconseguiria aconseguir aquests tres punts mitjançant la participació i la col·laboració amb el personal. Vaig decidir invertir en persones per actuar en el sector minorista, a través de la implementació de plans de carrera i d’un sistema participatiu i  inclusiu que permetés a el personal sentir-se valorat “, va afirmar Luiza Helena.” Com a  resultat, des de fa 23 anys estem entre les 5 millors empreses per treballar al Brasil, segons el  rànquing de Great Place to Work “, ha afegit.

Seguidament, l’entrevistada ens va explicar que el Grup Mulheres do Brasil és un grup format  per més de 90.000 dones, present a diversos països d’el món, que té com a objectiu defensar  el lideratge de la dona en la construcció d’un Brasil millor. Luiza Helena Trajano va destacar un  projecte posat en marxa durant la pandèmia, que va mobilitzar nuclis nacionals i internacionals per millorar l’accés a la vacunació. Actualment, el grup està preparant un pla d’acció per als  propers 10 anys en les àrees d’educació, salut, ocupació i habitatge.

L’entrevista va ser dirigida per Andrea Martinelli, vice presidenta de la CCBC.