La CCBC celebra un diàleg sobre com fer negocis al Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 juliol 2021 / Sense comentaris

 La Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) ha celebrat una diàleg sobre com fer negocis al  Brasil amb els veritables protagonistes d’aquest procés: tres directius que han iniciat i  desenvolupat projectes empresarials en un país que és gairebé un continent.

Marc Pérez, Chief Business Officer de Simón Electric, ens va explicar com va ser l’inici de  l’empresa al Brasil. “Simón va fer una aproximació dual a el mercat brasiler. D’una banda vam adquirir Technowatt, empresa líder que tenia ja més de 50 anys en el mercat de la il·luminació  exterior, i d’altra vam decidir entrar sis anys més tard en el mercat de petits materials elèctrics. A dia d’avui, estem satisfets d’haver apostat per aquest àmbit “, va afirmar Marc Pérez. “Brasil  és un mercat complex, que requereix d’un coneixement local molt a l’detall, per la qual cosa  per a nosaltres ha estat molt important comptar, d’una banda, amb un equip experimentat i  local i de l’altra, amb un equip amb bagatge multinacional”, destacar.

A continuació, Jordi Vall, fundador de Melón de Autor , ens va explicar com va ser el principi  de la seva activitat al Brasil com a inversor, centrada principalment en el mercat immobiliari.  En 2013 comença a invertir en el mercat agropecuari, a causa de les oportunitats que ofereix ​ aquest sector, i llança la marca Melón de Autor i Sandía Foodie. “Sobre la inversió al Brasil, cal  tenir en compte que la burocràcia i la gestió financera resulta complexa. És important que es  mantingui un principi de prudència i planificació quan es desenvolupa un projecte en aquest  país “, va afirmar.

Per la seva banda, Ramon Térmens, president de Taurus i Mallory, ens va parlar sobre les  facilitats i dificultats que suposa fer negocis al Brasil. “Al llarg de el temps he identificat dos  facilitats principals: el fet que el Brasil sigui un país immens, els qual afavoreix els negocis de  fabricació i venda de productes de consum, i l’escassa competència que hi ha al país en el  mercat de petits electrodomèstics “, ha declarat.

El diàleg va ser conduït per Francesc Arbós, director executiu de la CCBC.

 

ACCEDEIX AQUÍ A EL CONTINGUT A YOUTUBE.