La CCBC i PIMEC celebren un seminari sobre oportunitats de negocis a Rio Grande do Sul i Porto Alegre

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 octubre 2021 / Sense comentaris

Després de superar un crisi sanitària, econòmica i social sense precedents, Brasil manté la recuperació econòmica amb un creixement del 6,4% del seu PIB en el primer semestre del 2021, la qual cosa manté a el país com un dels mercats amb més potencial per a la inversió directa.

Per la seva banda, l’economia de l’Rio Gran do Sul suposa un 6.4% de l’PIB brasiler, el que la converteix en la 4ª economia regional més gran de país. A més, en el primer trimestre va experimentar un creixement del 4% impulsat per l’agricultura (producció de soja, raïm, tabac, blat de moro i arròs) i la indústria (energia, sanejament urbà i manufactura de maquinària i productes metàl·lics). Al seu torn, porto Alegre està impulsant el seu Pacte per a la Innovació – Pacte Alegre, que té per objecte posicionar la ciutat com un referent internacional d’innovació, articulant 105 entitats del poder públic, universitats, empreses i societat civil organitzada, i impulsant més de 30 projectes col·lectius.

En l’esdeveniment, realitzat el 8 d’octubre, Victor Campdelacreu, conseller de presidència de Pimec, va presentar la sessió en representació PIMEC. El president de la Cambra de Comerç Brasil Catalunya, Javier Mirallas, va continuar la sessió explicant la funció de la CCBC i la seva importància per al foment de les relacions Brasil-Catalunya. Seguidament, l’Ambaixador Climent de Lima Baena Soares, Cònsol General de Brasil a Barcelona, ​​va parlar de l’actual situació del Brasil i de la recuperació econòmica de país.

A continuació, Josep Miquel Piqué, president de La Salle Technova, va presentar els representants del govern estatal de Rio Gran do Sul i de la seva capital, Porto Alegre. L’alcade de Porto Alegre, Sebastião Melo, va parlar de les inversions que el seu govern està fent per transformar la ciutat en un exemple de transformació tecnològica, amb el desenvolupament d’un ecosistema innovador i de programes d’incentius, i la creació de hubs de tecnologia.

Finalment, Jorge Audy, superintendent d’innovació i desenvolupament de la PUCRS i de l’TECNOPUC, i Luiz Carlos Pinto, secretari d’Innovació de la Prefeitura de Porto Alegre i Coordenador de el Pacte de Porto Alegre, van destacar les iniciatives que s’estan duent a terme per convertir aquesta regió en un pol d’innovació.