La CCBC celebra un webinar sobre la situació econòmica del Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 27 juny 2022 / Sense comentaris

El 16 de juny passat, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya va organitzar un webinar per parlar de la situació actual de l’economia brasilera que, el 2021, va experimentar un creixement del 4,5%, la seva pujada més gran en l’última dècada que va servir per compensar la històrica caiguda patida el 2020 com a conseqüència de la pandèmia. Aquest creixement s’ha alentit el 2022, ja que el primer trimestre la pujada va ser d’un 1% respecte al trimestre anterior, cosa que marca una tendència que els analistes esperen que es mantingui durant tot l’any. A més, altres pressions estan plantejant un desafiament seriós a l’economia brasilera, com són l’elevada inflació experimentada el 2021 i l’inici del 2022, que ha obligat el Banc Central a apujar els tipus d’interès amb l’objectiu de frenar el consum, o la guerra a Ucraïna, que pot contribuir a una major pujada dels preus de lenergia però que alguns agents econòmics prefereixen veure com una oportunitat per atraure inversió estrangera.

El seminari, que va comptar amb la participació de Carlos del Molino, director de Caixabank al Brasil, i Cristina Salazar, country manager de Cesce al Brasil, en diàleg amb el director de la CCBC, Francesc Arbós, va oferir una panoràmica actual de l’economia brasilera en època preelectoral, així com els principals reptes que haurà d’afrontar els propers mesos i les oportunitats que pot oferir a les empreses catalanes. Per finalitzar la sessió, els assistents van tenir l’oportunitat d’aclarir els dubtes en un diàleg amb els ponents.

Fes clic aquí per accedir al contingut d’aquest seminari