Smart City Expo 2022 torna amb xifres prepandèmia i afronta la seva edició més gran

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 11 juliol 2022 / Sense comentaris

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment internacional de referència sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, ​​acollirà més de 1.000 expositors a la seva 11a edició, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre de 2022. Baix el lema Ciutats inspirades per les persones, la fira i el congrés comptaran amb xifres prepandèmia i es repartiran a dues sales del recinte de Gran Via de Barcelona. El programa del congrés es centrarà en les eines i estratègies disponibles que els governs locals, les organitzacions i els ciutadans poden aprofitar per garantir un futur millor per a les ciutats i les properes generacions.

L’esdeveniment reunirà més de 400 experts internacionals destacats per compartir coneixements i abordar els nombrosos desafiaments que implica la transformació urbana. En un escenari amb desafiaments ambientals cada vegada més grans i una sacsejada geoestratègica de l’escenari global, els líders urbans han de reflexionar sobre com les ciutats poden fer la seva part per fer del món un lloc millor. Per cobrir totes les possibilitats, el programa del congrés de SCEWC s’estructurarà en vuit temes: economia, tecnologies habilitadores, energia i medi ambient, governança, infraestructura i edificis, vida i inclusió, mobilitat i seguretat i protecció.

El director del Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, va dir que “a sis mesos de l’obertura de l’Smart City Expo 2022 ja tenim reservat el 80% de l’espai d’exposició i esperem més de 24.000 assistents aquest novembre. Això ens portarà de tornada a les xifres anteriors a la pandèmia, destacant no només la importància de les ciutats per al futur de la humanitat i el planeta, sinó que Smart City Expo és l’esdeveniment mundial de referència per a l’ampli ecosistema de transformació urbana , ara més que mai”.

Infraestructura i Mobilitat

Entre els temes clau involucrats en el disseny i construcció de ciutats intel·ligents hi ha les infraestructures eficients i la mobilitat àgil. Aquests dos temes tindran els seus propis esdeveniments organitzats dins el marc de SCEWC. La segona edició de Tomorrow.Mobility es centrarà a promoure el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. Coorganitzat per EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, l’esdeveniment també compta amb el suport d’empreses i institucions líders.

En aquesta línia, l’edició 2022 de SCEWC veurà el debut de Tomorrow.Building, una nova àrea enfocada a noves solucions tecnològiques vinculades a la construcció, com ara impressió 3D, robòtica, IoT i BIM (Building Information Modelling), així com noves materials. L’objectiu principal és crear el fòrum perfecte perquè floreixin noves idees disruptives a l’àmplia indústria de la construcció i la infraestructura física.

Materials innovadors, blocs de construcció del futur

SCEWC també acollirà per segona vegada PUZZLE X. Després d’un exitós debut el 2021, Barcelona acollirà una nova edició d’un esdeveniment que pretén aprofitar el potencial dels Frontier Materials per resoldre alguns dels reptes a què s’enfronta la societat. Entre les tecnologies clau presentades es troben materials quàntics, materials de baixa dimensió, materials 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, que han demostrat tenir un gran potencial dimpacte en indústries com energia, mobilitat, salut, transport, construcció, electrònica , tèxtil i connectivitat, entre d’altres.

Clica aquí per accedir a la web del congrés.