Conclou amb èxit el programa de pràctiques professionals finançat per la Unió Europea i coordinat pel Consorci Universitat-Empresa per al Brasil i el Con Sud

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 18 octubre 2022 / Sense comentaris

El Consorci Universitat-Empresa per al Brasil i el Con Sud (CUBOS), coordinat per la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) i del qual formen part la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Abat Oliba, ha conclòs amb èxit un programa de mobilitat de pràctiques professionals al Brasil dins del programa Erasmus+KA107 finançat per la Unió Europea a través del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE). L’objectiu principal del projecte va ser fomentar la cooperació entre universitats i empreses espanyoles i brasileres mitjançant el desenvolupament d’un programa de mobilitat de pràctiques professionals per a doctorands que pertanyin a les universitats consorciades.

Al consorci CUBOS se li va concedir una beca perquè un estudiant de qualsevol de les quatre universitats consorciades fes una pràctica professional en una empresa espanyola ubicada al Brasil. Després de superar amb èxit les diferents fases del procés de selecció establert al projecte, l’alumne de la Universitat de Girona, Wagner Martiniano Francis, va ser seleccionat per fer una pràctica de dos mesos a la Câmara Espanhola a São Paulo, l’oficina de representació de Cambra Espanyola a Brasil.

Durant les pràctiques, l’estudiant va poder desenvolupar diverses capacitats dins del programa establert, que va consistir a crear un laboratori d’idees per generar un ambient empresarial sensible a la reducció de diòxid de carboni en els processos industrials i empresarials. També va contribuir a la implementació de programes de capacitació de líders de petites i mitjanes empreses i per a la creació de protocols de pràctiques sostenibles al dia a dia de les empreses. Finalment, va col·laborar en la creació d’un document capaç de retratar el grau d’acceptació i entesa de les empreses pertanyents a la Cambra, atenent les accions ja desenvolupades per aquestes empreses i els resultats obtinguts, amb focus especial al Premi de Sostenibilitat de la Cambra com a exemple duna pràctica de foment de la sostenibilitat.

El programa també ha aportat un benefici tangible als membres del consorci mitjançant la creació de sinergies entre el Brasil i Espanya a través del desenvolupament d’una pràctica d’alt valor afegit i l’accés a un pool d’empreses amb presència al Brasil i Espanya. A més, els ha permès ampliar l’àmbit geogràfic de les seves mobilitats al Brasil en una nova àrea de coneixement, la transició verda, i incrementar les oportunitats de mobilitat per als seus estudiants. Per la seva banda, la Câmara Espanhola em São Paulo es va beneficiar de la formació de talent procedent d’Espanya per ser utilitzats en un important projecte de foment de la transició energètica a Brasil.