Ministeri d’Hisenda preveu un PIB del 2,5% i una inflació del 4,85% el 2023

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 24 juliol 2023 / Sense comentaris

La Secretaria de Polítiques Econòmiques del Ministeri de Finances (SPE) preveu que el Producte Interior Brut (PIB) brasiler creixerà un 2,5% el 2023, segons les dades del butlletí macrofiscal difós per la carpeta aquest dimecres (19).

La projecció presenta un increment de 0,6 punts percentuals en relació a l’última previsió de l’SPE, feta el maig d’enguany, que ja apuntava a un creixement econòmic de l’1,9% aquest any.

Les expectatives de creixement del PIB de l’SPE difereixen de les projeccions del mercat financer i del Banc Central. Segons l’últim butlletí Focus, publicat dilluns (17), el mercat preveu un PIB del 2,24% el 2023, mentre que el Banc Central preveu un PIB del 2% aquest any, segons l’informe d’inflació publicat el juny d’aquest any.

En el document de l’explotació, els tècnics apunten que “la revisió del creixement va estar motivada, sobretot, pel resultat del PIB del primer trimestre d’enguany, millor del que s’esperava per al sector agrari i per a alguns subsectors de Serveis i Indústria, i també per l’expectativa de baixada dels tipus d’interès fins a finals d’any, per la desacceleració de les projeccions d’inflació”.

Per al 2024, la projecció de creixement econòmic la van mantenir els tècnics d’Hisenda, i hauria de ser del 2,3%.

Les projeccions d’inflació es van ajustar a la baixa i, segons l’SPE, l’índex de preus de consum ampliat (IPCA) acumulat el 2023 hauria de ser del 4,85%. En l’última projecció macrofiscal, l’expectativa d’inflació per a aquest any era del 5,58%.

Segons l’SPE, “les expectatives d’inflació es van revisar a la baixa, reflectint les sorpreses positives amb la publicació de l’IPCA d’abril i maig; el reajustament autoritzat per a un pla de salut lleugerament inferior al previst; la reducció dels preus de la gasolina, el gasoil i el gas embotellat a les refineries; i revisions de tarifes elèctriques residencials i autobusos urbans”.

El 2024, la projecció d’inflació també es va ajustar a la baixa, arribant al 3,3%, enfront del 3,63% previst pel Butlletí Macrofiscal publicat el maig del 2023.

CNN Brasil

Fazenda projeta PIB de 2,5% e inflação de 4,85% em 2023