La CCBC i Andersen Tax & Legal celebren una conferència per desmitificar els preus de transferència al Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 12 juliol 2017 / Sense comentaris

Com a part del calendari d’esdeveniments de la seva Comissió Jurídica i Finançera, el passat 9 de juny la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) i Andersen Tax & Legal van realitzar al Cercle Eqüestre de Barcelona una important jornada sobre preus de transferència al Brasil, un tema que en els darrers temps ha adquirit especial rellevància.

Segons Demetrio Barbosa, soci d’Andersen Tax & Legal al Brasil, actualment el país no segueix la normativa de preus de transferència establerta per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), el que sovint resulta en un alt risc de doble imposició per a les empreses multinacionals que hi operen.

“Les multinacionals que operen al Brasil han de conèixer el marc normatiu del país, la qual cosa en un primer moment pot generar cert malestar. Per exemple, mentre els paràmetres de l’OCDE funcionen com un suport en matèria de valoració d’operacions vinculades, la normativa brasilera de preus de transferències calcula directament els ajustos de valoració a practicar “, va dir Barbosa. D’altra banda, la flexibilitat en seleccionar diferents mètodes per producte / transacció, l’aplicació de la nota de crèdit, del mètode CUP i d’altres, pot reduïr la potencial exposició del Brasil als preus de transferència.

Barbosa va destacar també que mitjançant el Drawback Regime – que permet la importació de mercaderies sense cap càrrec al Brasil, per al seu muntatge en algun país veí i venda a clients de la regió – pot ser una alternativa interessant a les empreses que tenen Brasil com una porta d’entrada a Llatinoamèrica. “Per això és tan important saber com funcionen les lleis i la tributació”, va concloure l’expert.

Miquel Terrasa, Soci d’Andersen Tax & Legal Espanya, i Leonardo Mesquita, Soci d’Andersen Tax & Legal Brasil, van ser els altres protagonistes de la conferència.